A hétvégén a Forma-1 mezőnye a legendás Silverstone-ba látogatott. A brit helyszínen a Mercedes pilótája Lewis Hamilton bizonyult a leggyorsabbnak a másik hazai kedvenc Jenson Button már az első szakaszban elvérzett.

 

 

A brit szurkolók az első szakaszban csalódottan vehették tudomásul, hogy kiesett egyik nagy kedvencük, Jenson Button, aki ezúttal 17. hazai versenyére készülhet fel a hétvégén. Érdekesség, hogy eddigi pályafutása során Button még egyszer sem állhatott dobogóra hazai versenyen.

 

Az első szakasz nem hozott magával különösebb izgalmakat, csupán a Mercedes két pilótája között bontakozott ki komoly párharc, ahogy az az osztrák futamon is történt.

 hirdetes_810x300  

 

A második szakaszban sem történt nagy változás, a Mercedesek mögött a Red Bull és a Ferrari pilótái sorakoztak. Ahogy azt a Ferrari tegnap hivatalosan is megerősítette, Kimi Raikkönen jövőre is az ő csapatukat erősíti.

 

Fernando Alonso (ESP) McLaren MP4-31
Fernando Alonso (ESP) McLaren MP4-31. Forrás: XBPimages.com

 

Button számára azért is lehetett fájó a korai kiesés, mert csapattársa Fernando Alonso bejutott az időmerő harmadik szakaszába. A második szakaszban Lewis Hamilton abszolút pályacsúcsot futott 1:29.243-as idővel.

 

A harmadik szakasz már izgalmakat is tartogatott, a hazai közönség előtt versenyző Lewis Hamilton körét törölték pályaelhagyás miatt. Így csak egyetlen próbálkozása maradt a szakasz végére, amit hiba nélkül kellett teljesítenie a brit  világbajnoknak.

 

Ez sikerült is neki, így magabiztosan szerezte meg a pole pozíciót márkatársa, Nico Rosberg előtt. A harmadik pozíciót a Red Bull ifjonca, Max Verstappen szerezte meg, míg a negyedik helyről csapattársa, Daniel Ricciardo indulhat.

 

A Ferrarik mindössze az ötödik és hatodik helyet tudták megszerezni, Raikkonen-Vettel sorrendben. Viszont Sebastian Vettelre ismét büntetés vár, mert váltót cserélt Ausztria után – ez öt helynyi büntetést jelent számára, vagyis a vasárnapi futamon mindössze a 11. pozícióból rajtolhat.

 

Az időmérő edzés végeredménye:

 

IMG_0396
Forrás: XBPimages.com

 

Körkép.sk

Nyitókép: XPB Images

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!