Paolo Barellinek, a kontinentális szövetség (LEN) elnökének szombati bejelentése szerint Magyarország rendezi 2020-ban valamennyi vizes szakágban az Európa-bajnokságot.

 

A MÚSZ arról adott tájékoztatást az MTI-nek, hogy az eseményeket nem egyszerre rendezik, mint a világbajnokságok esetében, hanem a vízilabdatornát januárban, az úszás, a műugrás és a műúszás Eb-jét májusban Budapesten, míg a nyíltvízi úszókét júniusban Balatonfüreden tartják.

 

„Van egy opció arra, hogy a LEN történetében először az óriástorony-ugróknak is rendezzünk Eb-t, mégpedig augusztus 20-án, ugyanazt az ideiglenes létesítményt használva, amit a jövő évi világbajnokságon”

 

jelezte a MÚSZ közleményében, amelyben azt is megemlíti, hogy a 2017-es vb-re elkészülő új Dagály-komplexum lehető legjobb kihasználásának érdekében nyújtotta be pályázatát a 2020-as kontinensviadalokra.
 

 hirdetes_810x300  

„Budapest sportszerető város, Magyarország sportszerető ország, s ezt számos kiváló esemény megrendezésével bizonyították. Magas szintű és folyamatos az együttműködésünk a magyar szövetséggel, ennek példája a jelenleg Hódmezővásárhelyen zajló junior úszó Európa-bajnokság”

 

mondta Paolo Barelli, aki ezt követően nyitotta ki a rendező ország nevét tartalmazó borítékot a Margitszigeten tartott sajtótájékoztatón.

„A 2020-as Eb sikere szinte garantált, hiszen 2017-ben ugyanúgy minden szakágban vb-t rendez Magyarország”

 

tette hozzá Paolo Barelli.

 

„Az a tudás, amit szervezőként felhalmoz az ország, az 2024-ben is hasznosítható lesz, ha Budapest megkapja a nyári olimpia rendezési jogát”

 

jelentette ki Sparkes, aki megjegyezte, hogy rendkívül erős a magyar úszócsapat, így nehéz lesz 2020-ban más nemzeteknek is érvényesülniük.
 

MTI

Nyitókép: hosszabitas.hu /a képen Dagály-komplexum látványterve látható

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!