Javában zajlik a nyár  legnézetebb sporteseménye a riói olimpiai játékok. A futball szerelmesei azonban dörzsölhetik a tenyerüket, hiszen hétvégén kezdődik az új futballidény Európában is. A világ egyik legrangosabb bajnoksága, az angol Premier Leauge szombat délután rajtolt. A Körkép.sk összeszedte a legfontosabb tudnivalókat az új szezont illetően.

 

Bő két hónapot követően kezdetét vette az angol bajnokság 2016/2017-es idénye. Az új, immár 25. idény augusztus 13-tól egészen 2017. május 21-ig tart.

 

Új név, új logó

 

 hirdetes_300x300  

2016. február 9-én hozták nyilvánosságra a liga vezetői, hogy ezentúl szimplán Premier Leuage-nek nevezik a bajnokságot. Az elmúlt években a támogató Barclays bank szerepelt a Premier Leauge neve előtt.

 

Nem csak a névben, hanem a bajnokság hivatalos logójában is változás történt. Az elmúlt idényekben egy álló oroszlán volt található a címerben. Ez az új idénytől változik és csupán az oroszlán feje lesz látható az új címerben.

 

310621B000000578-3438271-image-m-19_1455026722469
Az új címer…

 

A 2016/2017-es szezon játékszere…

 

Új szezonhoz természtesen új labda is dukál. A bajnokság hivatalos labdaszállítója, a Nike idén is új labdával rukkolt elő. A cél, hogy minél több gól essen ezzel a játékszerrel.

 

premier-league-ball-ordem-nike2
Ezt a játékszert kell a legtöbbször az ellenfél kapujába juttatni…

 

A címvédő 

 

Az előző szezont óriási meglepetésre a Leicester City gárdája nyerte Claudio Ranieri irányításával. Az olasz szakember az idei szezonra nem sokat változtatott a csapat keretén, a Bajnokok Ligájában való indulás okán próbáltak erősíteni a rókák  és megtartani az előző idény legjobbjait. Úgy néz ki, ez sikerült, hiszen Mahrez, Vardy, Okazaki, Schmeichel is ott van az új idényre készülő csapatban.

 

leiceester-city-16-17-kit
A címvédő Leicester City…

 

Akit viszont nem sikerült megtartani, az a francia Kanté. Ő a rivális Chelsea csapatához igazolt és a kevés lehetőséget kaptó Kramaric is végleg a Hoffenheim csapatához került.  Érkeztek viszont komoly igazolások, szám szerint öten. A nigériai Musa 20 millióért a CSKA Moszkvától, Mendy a Nice csapatától 16 millióért, az Eb-n is szereplő lengyel Kapustka Krakow-ból és Zieler Hannoverből, valamint ingyen szerezték meg a rókák a Gijón védőjét, Luis Hernandezt.

 

A trónkövetelők

 

A Leicester City legnagyobb kihívói a Manchester City, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Arsenal  ötös lehet, de nem feledkezhetünk meg az előző szezon dobogósáról, a Tottenhamről sem. És ott van még a West Ham, a Stoke City és a Southampton is, akik beleszólhatnak a nagyok dolgába.

 

A két manchesteri gárda komoly átalakuláson esett át a nyár folyamán, mindkét gárda új edzővel és több új igazolással vág neki az idénynek. A City új edzője Pep Guardiola rögtön első évében bajnokságot nyerne csapatával, de hasonlóra készül a United portugál mestere Jose Mourinho is.

 

promo293543117
Ibra a vörösök ördögök új szerelésében…

 

Manchester City

 

A City idén sem fogta vissza magát a pénzszórásnál, összesen 175 millió eurót költöttek 7 játékosra. A manchesteri csapatban folytatja Stones az Everton védője, akiért több mint 50 millió eurót fizettek a kékek, de a Schalke fiatal játékosáért Leroy Sané-ért is kipengettek egy 50-est. Rajtuk kívül még érkezett Gabriel Jesus, Nolito, Gündogan, és Moreno is. A távozók között a nagyobb nevek között mindössze Dzeko és Demichelis nevét találhatjuk meg.

 

Manchester United

 

A vörös ördögök sem a spórolásról híresek. Ez idén sem volt másképp, főleg Jose Mourinho érkezésével, aki agresszív átigazolási politikát folytat és sokszor őrült összegekért igazol játékosokat. A portugál idén sem cáfolt rá erre. A United ugyanis a nyár eddig legnagyobb transzferével leigazolta 105 millió euróért a francia Paul Pogbat és összesen 185 millió eurót költött új játékosok vásárlására,  Pogban kívül érkezett még az örmény Henrik Mkhitaryan 42 millióért, az elefántcsontparti védő Bailly 38-ért, a svéd gólzsákot Zlatan Ibrahimovicsot pedig ingyen szerezték meg a PSG-től.

 

Klopp-Guardiola-Mourinho-Wenger-Conte
Vajon ki a legjobb idén kiderül…

 

Chelsea

 

A Chelsea csapatánál is komoly változások voltak a nyár folyamán az előző szezon kudarcát követően. Mint korábban már kiderült, az új szezonban a volt olasz szövetségi kapitány Antonio Conte, aki a nyári Eb-n szerepelt az olaszokkal , veszi át a londoni kékek irányítását. Megszerezték a Mairseille belga válogatott támadóját Batshuayit 39 millióért és a Leicester francia játékosát Kantét 36 millióért. A távozók között Salahot és Djilobodji nevét találhatjuk meg.

 

Arsenal

 

Az előző szezon ezüstérmese, az Arsenal nem nagyon volt aktív az átigazolási piacon. Egy komoly igazolást hajtottak végre, de azért Arsené Wenger csapata 45 milliót fizetett. Az új érkező Granit Xhaka, aki az előző szezonban a Bundesligában szereplő Mönchengladbach együttesét erősítette.

 

Liverpool

 

Az előző idény egyik negatív meglepetése a Liverpool csapata volt, akik nem jutottak ki a nemzetközi porondra. Ennek köszönhetően Jürgen Klopp komoly átalakításokat végzett a keretben. A vörösök talán az egyik legaktívabb szereplői voltak a nyári átigazolási szezonnak. 80 millió euróért igazoltak 6 játékost, a legdrágább vételnek a Southampton szenegális szélsője, Mané bizonyult, akiért 41 milliót fizettek, de a holland Wijnaldum is 28 millióba került. Rajtuk kívül érkezett még az Anfieldre Matip, Klavan, Klarius és Manninger, legtöbbjük a német élvonalból. A távozók között Joe Allen, Jordon Ibe, és Martin Škrtel található, aki 8 év után távozott Liverpoolból.

 

2768627E00000578-0-image-a-18_1428599469940
A szezon két meglepetése lehet a West Ham és a Stoke..

 

West Ham és Stoke City

 

Szakemberek szerint akire idén érdemes lesz figyelnünk, az a West Ham és a Stoke City. Mindkét gárda komoly erősítéseket hajtott végre a nyár folyamán. A kalapácsosok, azaz a WHU leigazolta André Ayew-t, Masuakut, Feghoulit és Nordtveitet, valamint Gökhan Töre is érkezett. A londoniaktól mindössze Tomkins távozott a Crystal Palace csapatához, tehát Slaven Bilic csapate egy elég erős kerettel vághat neki az új szezonnak.

 

A Stoke City az átigazolási szezonban a középpályát erősítette meg, Joe Allen és Sobhi érkezett összesen 20 millió euróért, de ami igazán fontos, hogy a fazekasok megtartották legnagyobb játékosait. Nevezetesen Shaqiri, Arnautovic, Butland, Bojan, Affelay is maradt a csapatnál. A gárda célja a nemzetközi porondra való kijutás lehet.

 

Újoncok

 

Az angol élvonalba három csapat jutott fel, nevezetesen a Hull City a Middlesbrough és a Burnley csapata. Mindhárom gárda szerepelt már az angol élvonalban, tehát nem lesz számukra ismeretlen.

 

photogrid-1470648858595_tiny-1
A három régi ismerős ismét az élvonalban…

 

Middlesbrough

 

Az újoncok közül egyértelműen a Middlesbrough volt a legaktívabb a nyár folyamán. Aitor Karanka együttese komoly neveket szerződtetett. Az új igazolások között találunk volt Barcelona játékost is. A Boro vezetői mindössze 22 millió költöttek, de mégis 9 játékost igazoltak az új idényre. Épül az új Leicester City ? Nos a neveket böngészve remekül igazoltak az újonc vezetői, de kérdés, hogy ez a pályán is kiderül-e az új idény során. Az érkezők között van Victor Valdes, Alvero Negredo, Brad Guzan, Barragán, Viktor Fischer, Fabio, Gaston Ramírez és Marten de Roon, akiért 15 milliót fizetett a Boro.

 

Hull City

 

Mike Phelan Hull Cityje mindössze három transzfert hajtott végre az új idényre készülve. A tavalyi szezon során kiesett Newcastle középpályását, Diamét igazolták le, valamint Sone Alukot a Fulham együttesétől. Kérdés, vajon ez elég lesz a bentmaradáshoz. Meglátjuk.

 

Burnley

 

Az angol másodosztály, másnéven Championship győztese a Burnley együttesétől várják a szakértők legtöbbet. Az előző szezonban remek teljesítményt nyújtottak a bordók játékosai, Gray 25 góljával a bajnokság gólkirálya lett. Az új szezonra a keret komoly változáson nem esett át, így a gárda minden esélye meglehet a bentmaradásra, ha ugyanúgy játszanak, mint az előző idényben.

 

Az első forduló párosítása

 

Hull City – Leicester City

Burnley – Swansea

Crystal Palace – West Bromwich

Everton – Tottenham

Middlesbroug – Stoke City

Southampton – Watford

Manchester City – Sunderland

Bournemouth – Manchester United

Arsenal – Liverpool

Chelsea – West Ham

 

Promó

 

A végére pedig egy videó formájában egy szezon előzetes, hogy kedvet kapjunk az új szezonhoz.

 

 

Képek forrása: premierlauge.com

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!