A Fortuna Liga 6. fordulójában keletre utazott a DAC csapata, ezúttal Nagymihály volt az ellenfél.

A Körkép.sk helyszíni beszámolója a találkozóról.

Zemplén Nagymihály – DAC 1904 1:0 (0:0)

Helyszín: Stadion Zemplin Michalovce, 2475 néző. Vezette: Valasek

Góllövők: Koscelník (61.)
Sárga lapok: Simčák (64.) ill. Nagy P. (37.), Ljubicic (64.), Šabala (64.), Šepanovský (67.), Szarka (89.)
Kiállítás: – 

Nagymihály: Macej – Simcak, Perez, Zofcak, Siplak, Mensah (Gric 89.), Kunca, De Marco, Koscelník (Lesko 90+2.), Sedlak, Skutka (Kushta 87.)

 hirdetes_810x300  

DAC: Tofiloski, Ljubicic, Huk, Pacinda (Vida 81.), Kwin, Nagy (Luptak 74.), Brasen, Stepanovksy, Polievka (Cernak 65.), Szarka, Sabala

14088673_1243103029082752_2244821038068168578_n
Fotó: Körkép.sk

A DAC számára rosszul kezdődött a szezon, az eddigi öt mérkőzésükből mindössze egy pontot sikerült szerezniük. Az első fordulóban a Zsolna ellen értek el 2:2-es döntetlent. Kikaptak viszont a Nagyszombat, Miava, Slovan és a bajnoki címvédő Trencsén együttesétől is.

A hazai nagymihályi csapat előtt adódott a találkozó első komoly lehetősége az 5. percben. Egy beadást követően Perez fejelt fölé.

Óriási hazai lehetőség adódott a 7. percben De Marco öt méterről óriási ziccert, puskázott el, Tolifolski a sarokról tolta ki a lövését.

Az első percekben a hazai csapat akarata érvényesült, lendületesen támadtak és több veszély is volt a támadásaikban, mind a dunaszedahelyieknek.

Az első negyedóra egyértelműen a zempléni gárdaé volt, több lehetőségük is volt, míg a DAC komoly lehetőséget nem tudott kialakítani.

Érdekesség, hogy a dunaszerdahelyi gárda még nem kapott ki a nagymihályiaktól. Mérlegük három mérkőzés során két győzelem és 1 döntetlen mellett 7:2-es gólarány.

A 22. percben egy dunaszerdahelyi labdavesztést követően alakult ki újabb veszély a vendég kapunál, de a DAC védői blokkolták az utolsó pillantban Mensah lövését.

Két perccel később újabb veszélyes hazai lehetőség következett, egy szögletet követően Tofiloski védett óriási bravúrral.

A 28. percben adódott a dunaszerdahelyi gárda előtt az első komoly lehetőség, egy pontrúgást követően Szarka Ákos fejét találta meg a játékszer, de a DAC játékosa a léc fölé fejelt.

Fotó: Körkép.sk
Fotó: Körkép.sk

Félóra játékot követően ismét a hazaiak kerülhettek volna közelebb az első találathoz, de a zempléniek 16-os játékosa, Mensah hagyott ki egy újabb ziccert.

A 37. percben a találkozó első sárga lapját mutatta fel a játékvezető a DAC játékosának Nagy Péternek. A pontrúgást követően a hazaiak nem tudták gólra váltani a lehetőséget.

A DAC legveszélyesebb játékosa ezúttal is Szarka Ákos volt, a 40. percben is ő veszélyeztett a nagymihályiak kapuja előtt, de nem sok sikerrel.

A második félidő elején sem vált veszélyessé a DAC játéka, a hazaiak voltak továbbra is kezdeményezőbbek és góleszélyesebbek.

14051705_1243059085753813_7733346242882936359_n

A 60. percben óriási hazai lehetőségek adódtak, előbb Zofcak lövését hárította Tofiloski óriási bravúrral, majd ismételten hárítania kellett a DAC portásának.

A 61. percben azonban már a macedón kapus sem tudta megakadályozni a gólszerzést, pedig egy pillanatig úgy tűnt ?a dunaszerdahelyiek megússzák kapott gól.

Egy szögletet követően Škutka fejelte le a labdát, ami még kijött Tofiloskiról, a kapu előtt viszont a hálóba kotorta Koscelník. A dunaszerdahelyi játékosok hevesen reklamáltak, Škutka ugyanis a fejese előtt ellökte Ljubicicet.

Az esetet követően felforrtak az indulatok és a játékvezető csak lapokkal, – azt is  főleg a vendég oldalon – tudott rendet teremteni.

A 71. percben egy gönyörű támadást követően Koscelník duplázhatta volna meg a hazaiak előnyét, de a védők blokkolni tudták a lövését, így szöglet következhetett.

A 75. percben újabb nagymihályi lehetőséget láthatott a szép számmal kilátogató közönség, de Zofcak fejesét a bal felsőből szedte ki a kapus.

A DAC gyenge játékkal ezúttal Nagymihályban is vereséget szenvedett, és ezzel visszacsúszott az utolsó, kieső helyre mivel Eperjes győzött, amivel a 11.

A mérkőzést követően a két szakvezető értékelte a látottakat.

Anton Šoltis (Michalovce): „Az elszántságunk győzelmet eredményezett, a fiúk lerendezték a meccset, utolsó erejükig küzdöttek, és végre sikerült gólt lőnünk. A mutatott teljesítményükért csak gratulálhatok a védenceimnek. A végén ugyan nyomás alá helyezett bennünket az ellenfél, de örülök annak, hogy sikerült megőriznünk az eredményt.”

 

Németh Krisztián (DAC): „A mérkőzést minden szempontból jobban kezdtük, mint az előzőekben. Az volt a problémánk, hogy a támadásaink meddők voltak. Keveset volt nálunk a labda, és egy az egy ellen gyengék voltunk. A második félidőben a hazai környezet döntött. Az ellenfélnek sikerült a kapuba gyötörnie a labdát egy pontrúgás után. Ezután mindent egy lapra tettünk fel, és az ellenfél így akár újabb gólt is szerezhetett volna. nekünk is voltak helyzeteink, de a végén már nem tudtunk mit kezdeni az eredménnyel.”

 

A forduló további eredményei:

Miava – Nagyszombat 1-1
Eperjes – Zlaté Moravce 1-0
Senica – Podbrezová 0 – 1
Slovan – Zsolna 1 – 0

Képek: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!