Befejeződött a DAC Akadémia és Aréna építésének első fázisa, ennek apropóján sajtótájékoztatót tartott Világi Oszkár, ahol bemutatkozott Bacsa György is, a DAC Aréna részvénytársaság új elnökségi tagja.

 

November 19-én a szurkolók is birtokba vehetik a 2016 tavasza óta átépítési munkálatokon átesett dunaszerdahelyi stadiont. Világi Oszkár a sajtótájékoztatón beszámolt az eddigi munkálatokról. Elmondta, hogy „Az építkezés 10 hektáron alakult ki, ebből a pályák 5,5 hektárt tesznek ki” – írja az fcdac.sk.

 

Világi Oszkár, forrás: dunaszerdahelyi.sk
Világi Oszkár, forrás: dunaszerdahelyi.sk

 

„Az Akadémia területén újabb pályák kerülnek kialkításra, 5 pálya és egy főépület lelátóval.  Az építkezések befejezésével 2018-ra az Akadémia teljes körű felkészülést nyújt az FC DAC összes csapata számára. Az Akadémia építkezésének költségvetése 9,3 millió euró. Ahhoz, hogy sikeres klubunk legyen, szükséges az infrastruktúra, a kvalifikált edzők és a játékosok.“

 

– jelentette ki Világi.

 hirdetes_300x300  

 

forrás: facebook.com/sportolunk.sk
Itt még DAC Akadémia… forrás: facebook.com/sportolunk.sk

 

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy jelenleg az Aréna 6 839 férőhellyel rendelkezik, mely 2018-ban 13 000-re bővül. A második fázisban a fő lelátó kerül megépítésre, ahol helyet kapnak az öltözők és a VIP helyiségek is. Az utolsó, harmadik fázisban pedig a D lelátó kerül majd kialakításra.

 

A sajtó elé lépett a MOL igazgatótanácsának képviselője, és a DAC Aréna részvénytársaság tagja, Bacsa György is, aki egyúttal újdonsággal is szolgált: az Aréna és az Akadémia a jövő idénytől MOL Aréna és MOL Akadémia néven fog szerepelni.

 

Bacsa György, forrás: dunaszerdahelyi.sk
Bacsa György, forrás: dunaszerdahelyi.sk

 

„A MOL Közép-Európában ismert, 15 éve Szlovákiában is jelen van a Slovnaft vállalat révén. Ez egy hosszútávú befektetés a DAC és Dunaszerdahely városa felé, de nem egyedülálló. A MOL minden régióban támogat, ahol jelen van.“

 

– részletezte a MOL szerepét Bacsa György.

 

Az eddigi befektetés értéke 11 millió euró, a célösszeg pedig ennek duplája. A befektetett összeg több részből tevődik össze: a futballszövetség 2,4 millióval, Dunaszerdahely városa 2 millió euró értékű földterülettel, a MOL vállalat 2 millió euróval, a tulajdonosok pedig további 4,6 millió euróval járulnak hozzá az építkezéshez. A fennmaradó összeget banki hitelből tervezik fedezni. Az előzetes számítások szerint az UEFA 4-es kategóriájú stadion egy férőhelyre eső költsége 1 800 eurót tesz majd ki.

 

Körkép.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!