Svatošt 2016. november 5-én, 34 éves korában érte a halál denveri otthonában, ahol feleségével és két gyermekével élt.  A felesége talált rá holtan az ágyban. A korábbi szlovák válogatott jégkorongozó halálát túladagolás okozta.

 

Mindez a halottkém jelentéséből derült ki, melyről a Denver Post napilap tájékoztatott. Svatoš a halála előtt kodeint, morfint és depresszió ellenes gyógyszert is bevett. A Colorado, Nashville és az Ottava egykori játékosa korábban heroin függő is volt, amit próbált kezelni.

 

A túladagolásról már halálakor is felröppentek hírek, amit végül a boncolási jegyzőkönyv is megerősített.

 

 hirdetes_810x300  

Svatošsal a kodein, morfin és a Xanax halálos kombinációja végzett, ez utóbbi egy szorongás elleni gyógyszer. A jégkorongozó már korábban is depresszióval küzdött, öngyilkos hajlamai voltak, és nemrég „nagyon stresszes időszakon ment át”. A rendőrség a helyszínen drogfogyasztásra utaló segédeszközöket is talált.

 

Aktív pályafutását Kassán fejezte be

 

Marek Svatoš 1982. június 17-én született Kassán. A 2000-es években Szlovákia legnagyobb tehetségei közé tartozott. 18 évesen nevelőegyesületétől a tengerentúlra utazott, ahol a Colorado csapatához csatlakozott. 2002-ben a junior-világbajnokság gólkirálya lett, hét meccsen hét találatot szerzett, ennyit csak Mike Cammalleri tudott a mezőnyből, holtversenyben végeztek az élen.

 

Ez az év volt számára a legsikeresebb, ugyanis a WHL-es Kootenay Ice csapatával a Memorial Cup-ot is megnyerték. A rájátszást is beleszámítva összesen 358 meccsen lépett pályára az NHL-ben, ezeken 102 gólt és 77 asszisztot szerzett. A 2012/13-as szezonban néhány meccset lehúzott a KHL-es Slovanban. Aktív pályafutását szülővárosában, Kassán fejezte be 2014-ben, méltó módon bajnoki címhez segítve csapatát.

 

teraz.sk

 

Nyitókép: Pravda.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!