A Bajnokok Ligája utolsó csoportmérkőzéseit játszották szerda este. A Real Madrid hiába vezetett Karim Benzema duplájával 2–0-ra a Borussia Dortmund ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjának 6. fordulójában, a németek Pierre-Emerick Aubameyang és Marco Reus góljával pontot mentettek, így megnyerték a csoportot. A kvartett másik mérkőzésén a Nikolics Nemanja nélkül felálló Legia Warszawa Guilherme találatával 1–0-ra legyőzte a Sportingot, így tavasszal az Európa-ligában folytathatja.

 

ap
forrás: BBC / AP

 

Az E-csoport mérkőzésén a Leverkusen magabiztos játékkal verte meg a Monaco csapatát, azonban így is a franciák jutottak tovább az első helyen, a Tottenham csak az Európa-ligában folytathatja. A G-csoportban a Porto gálázott, esélyt sem adott a Leicesternek, igaz, az első hely sorsa már korábban eldőlt. A Club Brugge szerzett pont nélkül zárja a csoportkört, otthon sem sikerült megverneie a dán FC Köbenhavn-t.

 

_92877345_alli_getty
forrás: Getty / BBC

A Lyon- Sevila mérkőzés előtt a képlet egyértelmű volt: amennyiben a Lyon legalább két góllal győz, továbbjut. Minden más eredmény az andalúzok örömére szolgált.  A 0-0-ás eredménnyel a Lyon búcsúzott a legrangosabb európai sorozattól, a Sevilla öröme pedig teljes lehet, bár címet nem védhet, csoportmásodikként a nyolcaddöntősök közül alighanem a legkedvezőbb kilátásokkal várhatja a sorsolást. A Juventus magabiztosan győzte le otthon a Dinamo Zagreb csapatát.

 hirdetes_300x300  

 

Csoportelsőként jutottak tovább: Arsenal, Napoli, Barcelona, Atlético Madrid, Monaco, Dortmund, Leicester, Juventus.

Csoportmásodikként jutottak tovább: PSG, Benfica, Manchester City, Bayern München, Leverkusen, Real Madrid, Porto, Sevilla.

Csoportharmadikak, így az EL-ben folytathatják: Ludogorec, Besiktas, Mönchenglabdach, Rosztov, Tottenham, Legia, Köbenhavn, Lyon.

 

Körkép.sk , nemzetisport.hu, m4sport.hu
borítókép: BBC

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!