Nem mindennapi élményben lesz része annak, aki csütörtökön 16.00 órától kilátogat Budapesten a Karácsonyi Hokibulira, a Winter Classicra. A Magyar Jégkorong Szövetség rendezvényére a Városligetben kerül sor december 28-30. között.

 

A ma délutáni UTE – Csíkszereda mérkőzésen ugyanis a csíkszeredai Sportklub meghívására a DAC futballcsapatának legfanatikusabb szurkolói is részt vesznek, hogy együtt szurkoljanak a székely hokisoknak.

 

Nem foci, HOKI

 

 hirdetes_300x300  

Igazi Kárpát-medencei összefogás, felejthetetlen szurkolói élmény várható a Városligetben Budapesten.

 

 

Meglepetés is lesz

 

Meglepetésvendégként a mérkőzés előtt  Nyerges Attila, az Ismerős Arcok frontembere élőben fogja előadni az összmagyar sporthimnusszá vált Nélküled című számukat.

 

 

 

Mi az a Winter Classic:

 

A Winter Classic a szabadtéri jégkorongozás általánosan elfogadott neve, mióta a világ legjobb bajnoksága, az észak-amerikai NHL a New York állambeli Orchard Parkban megrendezte a 2008-as Buffalo Sabres – Pittsburgh Penguins mérkőzést. Nyitott pályás meccsekre korábban is került már sor, ám ekkor alakult ki a Winter Classic legfőbb jellemzője, hogy a magas színvonalú jégkorong-eseményből az egyik legnézettebb show-műsorrá vált, amely ünnepli a sportág szabadtéri gyökereit. Azóta szerte a világon hódítanak az ilyen nyitott pályás rendezvények, Észak-, Nyugat-, és Közép-Európában is tartottak már „téli klasszikusokat” nyitott hokipályákon vagy más sportágak létesítményeiben.

 

A Magyar Jégkorong Szövetség sem kezdő a szabadtéri eseményeket tekintve: 2009-ben a Ferencváros és az Újpest több ezer néző előtt mérkőzött egymással a legendás Kisstadionban, majd 2013 decemberében az ideihez hasonló rendezvényre került sor.

 

A 2016. december 28-30. közötti Winter Classic programja ITT elérhető.

Forrás.

 

Körkép.sk/YBS DAC fanklub/jegkorongszovetseg.hu

 

Nyitókép: jegkorongszovetseg.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!