Hétfő este gála keretében adták át az év legjobb játékosainak és legjobb edzőinek járó díjat Zürichben. Az eseményen rengeteg világsztár jelent meg, számtalan kategóriában hirdettek győztest.

 

Az est két házigazdái a világhírű amerikai színésznő Eva Longoria és Marco Schreyl német televíziós és rádiós személyiségek voltak.

 

Az FIFA gála első részében az év csapatát hirdették ki. A díjak átadásában az egykori kiváló japán középpályás, Hidetoshi Nakata, valamint a két éve női aranylabdát nyerő Nadine Keßler segédkeztek.

 

 hirdetes_300x300  

A legjobb tizenegy

 

A világ legjobb tizenegyébe olyan játékosok kerültek be, mint Manuel Neuer a Bayern München portása, a védelembe Dani Alves, aki nyáron távozott Barcelonából Torinóba, Gerard Pique a Barca védője, valamint a rivális Real Madridból Sergio Ramos. A madridi gárdából, akik 2016-ban BL és klubvilágbajnokságot is nyertek Luka Modrics, Toni Kroos és Cristiano Ronaldo is bekerült az álomtizenegybe. Rajtuk kívül a Barca hármasa, Lionel Messi, Andrés Iniesta és Luis Suarez szerepel még az év legjobb tizenegyében.

 

Érdekesség, hogy a világ legerősebb bajnokságának tartott Premier League-ből egyetlen játékos sem került a legjobbak közé.

 

FIFA World 11: Manuel Neuer – Daniel Alves, Gerard Piqué, Sergio Ramos, Marcelo – Luka Modrić, Toni Kroos, Andrés Iniesta – Lionel Messi, Luis Suárez, Cristiano Ronaldo.
A Barcelona játékosai a csapat spanyol kupamérkőzése miatt nem tudtak résztvenni a díjátadón, Andrés Iniesta így videóüzenetben köszönte meg csapattársai nevében is az elismerést.
 További díjazottak
A FIFA szurkolói díjának nyertese a Borussia Dortmund és a Liverpool lett, köszönhetően annak, hogy az áprilisi Európa-liga-mérkőzése előtt drukkereik közösen énekelték el a két együttes himnuszát, a „You’ll never walk alone”-t.

Ezt követően az év női edzőjének járó díjat adták át, amelyet az olimpiai bajnok német válogatottól azóta már távozó Silvia Neid kapta meg, 2010 és 2013 után harmadszor. Az elismerést Frank Rijkaard adta át.
 Az év legjobb férfi edzőjének járó díjat az argentinok legendája Diego Maradona adta át. A három jelölt közül végül  a Leicester Cityvel angol bajnoki címet szerző olasz Claudio Ranieri lett a befutó.
skysports-claudio-ranieri-leicester-fifa_3867207
Ranieri lett az év edzője…

 

A Real Madrid korábbi brazil legendája Ronaldo adta át a Puskás díjat, melyet a malajziai bajnokságban gólt szerző Mohd Faiz Subri vehetett át.

 

Az est legjobban várt díjátadója az Év Játékosa díj volt, melyet természetesen Gianni Infantino, a FIFA elnöke hirdetett ki. Nem okozott  nagy meglepetést, hogy a France Football Aranylabdáját is elnyerő Cristiano Ronaldót választották 2016 legjobbjának.

 

A Real Madrid klasszisa úgy nyilatkozott eddigi pályafutása legszebb évét hagyta maga mögött és nagyon sajnálta, hogy a nagy rivális Barcelona játékosai nem vehettek részt a gálán.

 

 

cr-fifa-gala-2017

 

Cristiano Ronaldo 2008, 2013 és 2014 után negyedszer érdemelte ki az elismerést. A támadó az előző szezonban klubjával megnyerte a Bajnokok Ligáját, a válogatottal pedig a franciaországi Európa-bajnokságot.

 

Képek: fifa.com

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!