Drámai csatában a New England Patriots nyerte az 51. Super Bowlt. 25 pontos hátrányból fordítva 34-28-ra legyőzte az Atlanta Falcons együttesét. Ez volt az első, hosszabbítással zárult nagydöntő az amerikaifutball-liga történetében.

 

Az 51. Super Bowl elég pontszegényen indult, az első negyed 0-0 volt, majd az Atlanta pont úgy kezdett el játszani a másodikban, mint ahogyan a Green Bayt elintézte a főcsoportdöntőben: mire a Pats észbe kapott, már 21-0-s hátrányban voltak. Jött egy mezőnygól a végén, de a 21-3 sem mutatott túl jól.

 

forrás: NFL Facebook

 

A Super Bowl félidei show-ját hagyományosan a legnagyobb világsztárok adják. Idén Lady Gaga lépett fel, miközben a háttérben háromszáz drón repült, megrajzolva az amerikai zászlót.

 hirdetes_300x300  

 

 

Ha bárki is azt hitte, hogy majd a harmadik negyed elejét megnyomja a New England, annak csalódnia kellett, a Falcons még egy TD-t szerzett, és bár jött erre válasz a Patriotstól, Gostowski kihagyta az extra pontot – 1990 óta nem történt ilyen.

 

félidei show. forrás: NFL Facebook

 

Padlón volt a Patriots, de nem adta fel, visszajöttek 28-20-ra, majd csináltak egy olyan drive-ot, amire nincsenek szavak. Edelman elkapása volt a kulcs, amire elsőre bárki bemondta volna, hogy a labda földet ért, de a visszajátszásokból kiderült, hogy mégsem. A rendes játékidő végén két TD-t szerzett a New England, mindkétszer kétpontos játékkal megfejelve, így 28-28 volt az állás.

 

Tom Brady, a New England irányítója rekordot jelentő 466 passzolt yarddal zárt, és a mérkőzés legértékesebb játékosa lett. Pályafutása ötödik bajnoki győzelmét ünnepelte.

 

forrás: NFL Facebook

 

24.hu , Euronews
borítókép: NFL Facebook oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!