Szerdán befejeződtek a BL-nyolcaddöntő első felvonásának küzdelmei. Az olasz bajnok Juventus az FC Porto otthonában lépett pályára. Az előző szezonban Európa-ligát nyert FC Sevilla hazai pályán fogadta az először BL nyolcaddöntős Leicester City gárdáját.

 

FC Porto – Juventus 0:2 (0:0)

 

Helyszín: Dragãoi Stadion (Porto) Vezette: Brych (német)
Gólszerzők: Pjaca (72.), Alves (74.)

Sárga lap: Telles (25.), Pereira (45+2.), Herrera (85.), Marcano (89.) ill. Lichtsteiner (50.)
Kiállítva: Telles (27.)

 hirdetes_300x300  

 

A találkozó első félideje komoly taktikai csatát és egy kiállítást is hozott. A 27. percben bő két perc leforgása alatt szedett össze két sárgát és mehetett idő előtt zuhanyozni az FC Porto játékosa Telles.

 

A kiállítás komoly hátrányt jelentett a hazai együttesnek. Az első félidő hajrájában a Porto rutinos hálóőre Iker Casillas mentette meg a góltól a hazaiakat, miután Higuain megpattanó lövése kis híján a bal alsóban landolt. A félidő végén a torinóiak argentin sztárjának, Dybalanak a lövése csattant a kapufán.

 

A fordulást követően sem változott a játék képe, a Juve óriási mezőnyfölényben futballozott. De sem Higuain sem Mandzukic nem tudott igazán komoly veszélyt jelenteni a hazaiak kapujára. A várva várt sikert végül Allegri cseréi hozták meg.

 

 

A 72. percben a csereként beálló Pjaca egy remek kapáslövéssel törte meg a gólcsendet és a bal alsóba bombázott. Casillas ezúttal tehetetlen volt. Két perccel később megduplázta előnyét a torinói alakulat, Daniel Alves pályára lépése után szinte azonnal gólt szerzett. A folytatásban újabb találat már nem születt, így a Juve 2:0-ra győzött idegenben.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=tTsyfOXQeq0

 

FC Sevilla – Leicester 2:1 (1:0)

 

Helyszín: Ramón Sánchez Pizjuán Stadion (Sevilla)Vezette: Turpin (francia)
Gólszerzők: Sarabia (25.), Correa (62.) ill. Vardy (73.)

Sárga lap: Escudero (77.), Carrico (90+2.)
Kiállítva: 

 

A rókák már a 14. percben hátrányba kerülhettek volna, miután Morgan szabálytalansága után büntetőt kapott a Sevilla. A tizenegyest azonban Correa nem tudta gólra váltani. Majd a 22. percben Escudero próbálkozását fogta bravúrral Kapser Schmeichel.

 

 

Három perccel később Escudero beadását Sarabia fejelte a kapu bal alsó sarkába megszerezve a vezetést a hazaiaknak. A 37. percben Correa növelhette volna a hazaiak előnyét, azonban a Leicester kapusa résen volt és bravúrral hárított.

 

A fordulást követően két komoly lehetőséget is elpuskáztak a hazaiak, előbb Vitolo majd Sarabai ziccere maradt ki. A 62. percben Jovetic passzolt Correa elé, aki kihagyhatatlan helyzetbe került és megduplázta a hazai előnyt. A 73. percben első igazán komoly lehetőségéből gólt szerzett a Leicester, Drinkwater passzát követően Vardy szépített, értékes idegenbeli gólt szerezve csapatának.

 

https://www.youtube.com/watch?v=bRQBRC3kOu4

 

Képek: uefa.com

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!