Elvesztette veretlenségét az új stadionban és kiesett a Slovnaft Cupból a DAC. Kedden 18.00 órától a második ligás Poprádot fogadta László Csaba legénysége.

 

Cikkünkben mutatjuk az YBS fanklub számlaszámát, melyen a Slovan elleni fantasztikus koreográfiára gyűjtenek

 

A mérkőzés elején gyorsan hátrányba kerültek a sárga-kékek. Az egykori válogatott játékos, a korábban a Bochumban és a Ferencvárosban is megfordult Stanislav Šesták egy szögletet követően már a 4. percben gólt szerzett a vendégeknek.

 

 hirdetes_810x300  

 

A DAC végig uralta a mérkőzést, folyamatosan rohamozott, de hiába a 21 szögletnek, 30 kapuralövésnek, nem tudta gólra váltani mezőnyfölényét. A 60. percben emberhátrányba is került, miután a csereként beállt Kontár Zoltánt kiállította a játékvezető. A piros lap után még nagyobb iramot diktált a DAC, a szurkolók által űzve-hajtva egymás után dolgozták ki helyzeteiket. Ján Malec, a poprádiak kapusa azonban csúcsformában volt.

 

 

A hajrában végül a vendégek kapusa is megkapta a második sárgáját, és cserelehetőség híján az egyik mezőnyjátékos, Erik Šuľa állt a kapuba. A sárga-kék tábor óriási hangulatot teremtve buzdított, a csapat az utolsó másodpercig rohamozott, de az eredmény már nem változott.

 

A dunaszerdahelyiek így nem jutottak a legjobb négy közé a kupában, a több mint 3300 szurkoló csalódottan tapsolta meg a csapatot. Az akaraterővel nem volt gond, viszont ha a DAC a jövőben komolyabb babérokra tör a bajnokságban és nemzetközi szinten, jobb helyzetkihasználásra lesz szükség.

 

 

A mérkőzés után László Csaba csalódottan nyilatkozott a Körképnek, láthatóan nagyon fájdalmas volt számára a kupakiesés. Nem rejtette véka alá azt sem, hogy egy-két játékosa teljesítményével messze nem volt megelégedve.

 

Malec és Šesták ellenben elégedetten nyilatkoztak. Ugyanakkor mindketten, beleértve a vendégek edzőjét is, külön kiemelte a fantasztikus kulisszát és a gyönyörű stadiont.

 

 

DAC-Slovan örökrangadó

 

Az YBS DAC Fanklub szurkolói nagy erőkkel készülnek a Slovan elleni áprilisi örökrangadóra, amely koreográfiájának megvalósításához gyűjtést is szerveznek. A DAC legnagyobb szurkolói klubja köszönettel fogad támogatást mindazoktól, akik az örök ellenfél Slovan ellen is szeretnének felejthetetlen biztatást és hangulatot varázsolni a DAC Arénában.

 

A támogatásokat az alábbi számlaszámon fogadják:

 

IBAN: SK4109000000005080524906 (Az YBS számlaszáma)

Swift: GIBASKBX

 

Képriport, videók, nyilatkozatok:

 

 

 

 

 

 

Félidő. Kép: Körkép.sk

 

A mérkőzés után László Csaba  Körképnek nyilatkozott:

 

A keddi kupameccsről:

 

Az érzéseim inkább szomorúak és indulat is van bennem. Azt tudom mondani, hogy le a kalappal a közönség előtt. Azt hiszem, hogy a közönség megtett mindent, és hajtotta, űzte a csapatot előre. Azt hiszem, hogy ez egy olyan meccs volt ma este, hogy ha holnap reggelig játszottunk volna, akkor sem tudtunk volna gólt rúgni. Mindent eltaláltunk, a kapus mindent megfogott. Amit nem tudott megfogni, az ment a kapufára. Aztán jött a piros lap a Kontárnak. De utána sem lehetett érezni, hogy ők vannak többen, hanem mintha mi lettünk volna emberelőnyben. Ez pozitív volt a csapat részéről, de én azt hiszem, hogy sokat kell még fejlődni, dolgozni oda, hogy az ilyen harcos játékokat, mérkőzéseket behúzzuk. Pláne hazai pályán. 

 

A mai az egyik legfájdalmasabb vereség volt számomra itt Dunaszerdahelyen. De el kell fogadni a vereségeket is, és ezekből a vereségekből levonni a helyes, indulatmentes tanulságot, hogy még a kupákban is sok örömöt tudjunk szerezni a szurkolóknak. Nagyon remélem, hogy a következő bajnoki mérkőzéseken, legalábbis ebben a stadionban veretlen marad a csapat. Olyan mérkőzést kell játszani a Zsolna ellen, aki 6:0-ra verte meg Dunaszerdahelyt. Szombaton mindent meg kell mozgatni és jóvá kell tenni ezt a vereséget és a közönség kegyeit ugyanúgy jó játékkal, győzelemmel, győzelmekkel visszanyerni.  

 

László Csaba a jövőről

 

Most már mondhatjuk, hogy stabilak vagyunk a bajnokságban. Amikor idejöttem, azt mondtam, hogy stabilizálni kell a csapatot. Mínusz gólarányban voltunk, kieső helyen, ez nem volt jó. Mindenkinek a közös munkája volt, hogy stabilizáltuk magunkat. És megpróbáltunk egy picit oda felnőni, amilyen irányba az infrastruktúra is fejlődik. Azt elmondhatom, hogy nagyon sok mérkőzésen a stáb, a csapat, a szurkolók szinte egymásra találtak. Az igazolásaink, amiket elkezdtünk, jött egy fiatal Šatka, Šafranko, ott van a fiatal Huk, a fiatal Aluku, Mervó Bence.

 

Mindenki látja, hogy milyen irányba szeretnénk elmozdulni. Szeretnénk egy olyan csapatot, aki az új bajnokságban mindenféleképp az első hatban fog végezni még mielőtt szétválasztanák a bajnokságot a 22 forduló után. Ez kell, legyen a klubnak meglátásom szerint az elsődleges célja jövőre. És persze ez a fránya kupa…Ma kezünkben volt a lehetőség, és nem éltünk vele. Ha esetleg kikapsz egy olyan mérkőzésen, ahol az ellenfél partiban van veled, és tényleg egy nüánsz dönt, de ma saját magunkat vertük meg. Ezeket a vereségeket el lehet kerülni. Ezt szeretném jövőre mindenféleképp kiiktatni, és ezen kívül megpróbálunk tovább erősödni, legalábbis ezek az én céljaim.

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!