A 2017-es pozsonyi ČSOB maratonra az összes jegy szélsebesen elkelt. A szervezők elmondása szerint a hét versenyszámra összesen 11 756 érdeklődő jelentkezett. A ČSOB maraton ma 10.00 órától veszi kezdetét.

 

„Telt házunk lesz. A napokban elértük a 12 ezer regisztrációt, ami a maximális kapacitás. Az első évfolyamban hétszázan voltunk, így nagyon örülünk a növekvő tendenciának. Sajnos, sokakat már el kellett utasítanunk, mivel nekünk, szervezőknek négy–hat hónappal korábban kell megbecsülnünk a részvételi szándékot”

 

– nyilatkozta Jozef Pukalovič, a verseny igazgatója.

 

Fotó: predpredaj.sk

 

 hirdetes_810x300  

A versenyen mintegy 1300 maratonista, és több mint háromezer félmaratonozó áll a rajtvonalhoz. A jelentkezők 40 országból érkeznek a viadalra, ahol a pozsonyiak több mint 4200-an, míg a külföldiek több mint 2100-an képviseltetik magukat.

 

Vasárnap 10 órakor a viadal egyik nagykövete, a paralimpiai bajnok kerékpáros, Jozef Metelka indítja útjára a futókat, akik között számos profi sportoló lesz, mivel ezúttal a verseny egyben a szám országos bajnoksága is.

 

Fotó: Körkép.sk

 

„A korábbi években neves afrikai futókat is hívtunk Pozsonyba, de ez nem igazán vált be, ezért inkább családi eseménnyé igyekszünk formálni a maratoni hétvégét”

 

– tette hozzá Pukalovič.

 

Fotó: Körkép.sk

 

Mindezt jól példázza, hogy a két nap alatt a különféle versenykategóriák futásai mellett számos, főleg zenei kísérőrendezvények valósulnak meg.

 

Forrás: športky.sk/bratislavamarathon.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!