Légióskörkép rovatunkban most is összegyűjtöttük a külföldön futballozó magyar játékosok eredményeit. 


Összeállításunkban megmutatjuk az elmúlt héten szerzett magyar vonatkozású gólokat és beszámolunk a légiósokkal kapcsolatos egyéb információkról.

 

Fortuna Liga (Szlovákia)

 

 hirdetes_300x300  

Priskin Tamást nem nevezte a Slovan a Fortuna Liga szerdai játéknapján, amikor az égszínkékek a Nagyszombat otthonába utaztak, hogy 3 gólt rúgva elhozzák a 3 pontot.

 

Csütörtökön a DAC Dunaszerdahelyen győzte le a Szenicét. Vida Kristopher végig a pályán volt, Kocsis Gergő a kispadon ült, míg Mervó Bence továbbra sem épült még fel sérüléséből.

 

Bundesliga (Németország)

 

A Hoffenheim vasárnap 1:0-ra győzte le az Eintracht Frankfurtot, ezzel biztosítva indulásukat a Bajnokok Ligájában. Szalai Ádám csereként, a 79. percben lépett pályára, és a gólt megelőző szögletet neki sikerült kiharcolnia.

 

Továbbra sem tud győzni idegenben a Dárdai Pál vezette Hertha BSC. Most a Werder Bremen otthonában kaptak ki 2:0-ra.

 

Úgy néz ki, hogy bár az RB Leipzignél folyamatosan hangoztatják, hogy mennyire elégedettek Gulácsi Péter kapusteljesítményével, nívós vetélytársat szeretnének igazolni a magyar hálóőr mellé, méghozzá a Sunderland 23 éves kulcsemberét, Jordan Pickfordot.

 

A német Sport azt írja, hogy a Leipzig szerint Gulácsi jelenlegi kapustársai nem megfelelő vetélytársak a magyar számára, így akár 14 millió eurót is kifizetnének Pickfordért. Pickford egyébként az Arsenal-nál és a Manchester City-nél is szóba került.

 

A Bundesliga szombati játéknapján az RB Leipzig az Ingolstadt csapatát fogadta. A gólnélküli döntetlennel végződő mérkőzésen végig Gulácsi Péter védte a hazaiak kapuját.

 

Bundesliga 2. (Németország)

 

A Bielefeld a Greuther Fürth csapatát fogadta szombaton. Az 1:1-re végződő mérkőzésen Pintér Ádám 75 percet játszott a Fürth csapatában, míg Megyeri Balázs végigvédte a találkozót.

 

Ugyancsak szombaton a Kaiserslautern 3:1-re verte a Karlsruhe-t. Stieber Zoltánt nem nevezték a Kaiserslautern keretébe.

 

Simon Krisztián egyelőre lábadozik, így nem játszhatott az 1860 München és a Braunschweig 0:1-re végződő összecsapásán.

 

Nagy Dániel ellenben a 72. perctől kapott játéklehetőséget az Erzgebirge Aue és a Würzburger Kickers találkozóján, ami a würzburgiak 3:1-es vereségével végződött.

 

Osztrák Kupa (Ausztria)

 

Szántó Tamás végigjátszotta a Rapid Wien – LASK Linz (II.) 2:1-re végződő elődöntős mérkőzését szerdán. A Rapid hazai pályán vezetett 1:0-ra, ám ellenfele a rendes játékidő utolsó percében egyenlített. Végül a 93. percben ismét átvették a vezetést a bécsiek, így nem lett hosszabbítás. A fináléban a Salzburggal találkoznak Szántóék.

 

Bundesliga (Ausztria)

 

Az osztrák Bundesliga szombati játéknapján 2:2-es döntetlent játszott a Wolfsberger AC a Mattersburggal. Varga Barnabást nem nevezte a Mattersburg.

 

Vasárnap a Rapid Wien az Admira otthonába látogatott, de sajnos pont nélkül voltak kénytelen hazaindulni Szántó Tamásék. A Rapid 3:2-es vereségével véget érő mérkőzésen bár Szántó szépségdíjas gólt szerzett a 35. percben, csapata győzelméhez sajnos ez is kevés volt.

 

 

Ligue 1 (Franciaország)

 

0:0-s döntetlent játszott vasárnap a Dijon a Bordeaux-szal. Lang Ádám a kispadon ülve követte végig a mérkőzést.

 

Ligue 2 (Franciaország)

 

Bese Barnabás végigjátszotta a Le Havre 1:0-s győzelmével végződő Lens elleni hétfői mérkőzést, ahogy a pénteki játéknapon is végig a pályán volt a Strasbourg elleni mérkőzésen, melyen 2:0-ra kapott ki csapata a házigazdáktól.

 

Serie A (Olaszország)

 

Vasárnap sikerült megtörnie február óta tartó nyeretlenségi sorozatát a Palermo-nak. Sallai Roland és Balogh Norbert a kispadon kaptak helyet, előbbi a 81. percben kapott játéklehetőséget. Megszolgálta a bizalmat a magyar légiós, hiszen előbb kiharcolt egy kiállítást, majd az ő labdaszerzését követően sikerült megszerezniük a mérkőzést eldöntő gólt.

 

Nagy tisztogatást tervez Paul Baccaglini, a Palermo klubelnöke, aki szerint a csapat utóbbi időben tapasztalt gyenge teljesítménye leginkább a keret nem eléggé harcos jellemű játékosainak hibája. Az amerikai-olasz üzletember szerint a jelenlegi keret több tagja a következő szezonban már nem lesz Palermóban.

 

Nagy Ádám sérülése miatt továbbra sem játszhat. Csapata, a Bologna sima 4:0-s győzelmet aratott hazai pályán az Udinese ellen.

 

Serie B (Olaszország)

 

A Novara idegenben kapott ki 3:1-re a Vicenza otthonában a hétfői játéknapon. Adorján Krisztián nem kapott játéklehetőséget. A vasárnapi játéknapon Adorján a 85. percben léphetett pályára a Brescia elleni mérkőzésen, melyen 3:2-re kikaptak.

 

Ekstraklasa (Lengyelország)

 

Pogon Szczecin 1:0-ra kikapott vasárnap a Jagiellonia otthonában. Gyurcsó Ádám a 83. percig volt a pályán.

 

Nagy Dominik 73 percnyi játéklehetőséget kapott a Legia Warszawa – Wisla Kraków vasárnapi találkozóján, ami 1:1-es döntetlennel ért véget.

 

Super League (Svájc)

 

Vécsei Bálint végig a pályán volt a Grasshoppers – Lugano találkozón, mely a Lugano 1:0-ás győzelmével ért véget.

 

1.NHL (Horvátország)

 

Futács Márkó nem kapott lehetőséget a horvát bajnokság szerdai játéknapján, melyen csapata, a Hajduk Split 5:2-re verte az RNK Split-et.

 

A vasárnapi játéknapon viszont már kulcsembernek bizonyult Futács az Istra elleni mérkőzésen. A magyar támadó egy góllal és egy gólpasszal járult hozzá a végeredményhez, azaz a Hajduk Split 2:0-s győzelméhez. Futács 11. gólját szerezte meg a bajnokságban, jelenleg 3 góllal marad le a gólkirályi címről.

 

 

Ukrán Kupa (Ukrajna)

 

Kádár Tamás káprázatos gólt ollózott az ukrán kupa elődöntőjében, amikor csapata, a Dinamo Kijev a Mikolajiv (II.) otthonába utazott. A Dinamo 4:0-s győzelmet aratott ellenfele felett. Kádár a 62. percben egy szöglet után pazar mozdulattal ollózott az ellenfél hálójába.

 

 

Kádáréknak vasárnap is sikerült begyűjteniük a három pontot, amikor a Cs. Odessza ellen léptek pályára, és 4:1-re győztek. Kádár végigjátszotta a mérkőzést.

 

Alsóházi rájátszás (Románia)

 

Bőle Lukács végig pályán volt a 0:0-s döntetlennel végződő CSMP Iasi – Asa Targu Mures találkozón, ahogy a szintén 0:0-ra végződő Concordia elleni pénteki mérkőzésen is.

 

Jupiler League (Belgium)

 

Köteles Lászlót nem nevezték a Standard Liege-Waasland-Beveren 0:2-re végződő mérkőzésén a belga Jupiler League keddi játéknapján, ahogy a szombati játéknapon az Európa-Ligáért folyó rájátszás 6. fordulójában sem kapott helyet a keretben. Waasland-Beveren – St.-Truiden 0:1.

 

Superliga (Dánia)

 

Kalmár Zsolt vasárnap végigjátszotta a Bröndby – Sonderjyske 1:1-re végződő találkozót.

 

Törökország

 

Koman Vladimír és csapata, az Adanaspor idegenben kapott ki 3:2-re a Besiktastól. Koman a 60. percig volt pályán a török bajnokság hétfői játéknapján. Vasárnap sem sikerült győzniük Komanéknak, amikor az Antalayasportól kaptak ki 5:2-re. Koman végig a kispadon ült.

 

Ázsiai Bajnokok Ligája

 

Dzsudzsák Balázs az Ázsiai BL csoportkörének 5. fordulójában hétfőn egy gólt szerzett az al-Vahda színeiben, valamint kivette a részét két további gól előkészítésében. A mérkőzést Dzsudzsákék nyerték 5:1-re a katari al-Rajjan ellen.

 

 

UAE League (Arab Emírségek)

 

A szombati játéknapon 3:2-re kapott ki az al-Vahda az al-Ain otthonában. Dzsudzsák Balázs végigjátszotta a mérkőzést. Az al-Vahda 2:0-s hátrányból szépített, és csupán a 94. percben kapott góllal veszítették el a mérkőzést. Ezzel viszont eldőlt, hogy az 5. helynél nem sikerülhet feljebb kerülniük a bajnokságban.

 

Ligat Ha’al (Izrael)

 

Korhut Mihály nem lépett pályára kedden az izraeli bajnokság felsőházi rájátszásának 6. fordulójában, mikor is a Hapoel Beer-Seva 1:0-ra nyert idegenben a Maccabi Haifa ellen.

 

Szombaton, a bajnokság 7. fordulójában viszont már az egész mérkőzést végigjátszotta Korhut, melyen csapata 2:1-re verte meg a Maccabi Tel-Avivot, ezzel biztossá vált, hogy a magyar légiós együttese megvédi bajnoki címét. Mivel 3 fordulóval a bajnokság vége előtt 11 pontra növelték előnyüket, Korhuték egymás után másodszor nyerik meg az élvonalbeli bajnokságot.

 

A magyar válogatott védőt egyébként nagy tisztelet övezi Izraelben. A Tel-Aviv elleni mérkőzés előtt például a következő üzenet várta őt hotelszobájában, melyet a hotel személyzete készített számára:

 

„Kedves Misi, nagy megtiszteltetés téged és a csapatot vendégül látni a hotelünkben. Szívünkben veletek leszünk egész úton. Legmélyebb tiszteletünk, és sok szerencsét kívánunk!”, forrás: instagram

 

Premier League (Kazahsztán)

 

Elek Ákos végigjátszotta a Kajrat Almati – FK Akzsajik találkozót, mely Elekék 4:1-es győzelmével végződött

 

MLS (USA)

 

Nikolics Nemanja ismét sikeres volt az MLS-ben, viszont csapata, a Chicago Fire 2:1-re kikapott a New York Red Bullstól. A magyar válogatott játékos az 59. percben szerzett gólt, ezzel 8 bajnoki alatt ötödik gólját könyvelheti el.

 

 

Sallói Dániel és csapata a Sporting Kansas City 3:0-s győzelmet aratott a Real Salt Lake ellen. Sallói a 79. percben állt be csereként.

 

K-League (Dél-Korea)

 

Feczesin Róbert a kispadról követte a Csonnam Dragons és a Gangwon 2:1-re végződő találkozóját.

 

Fa-Kupa (Hongkong)

 

Bejutott a döntőbe Vadócz Krisztián csapata, a Kitchee SC, miután 2:1-re legyőzték a Southern District csapatát szombaton. Vadócz tagja volt a döntőbe jutó csapatnak.

 

Super League (Kína)

 

Szombaton találkozott a Jenpien Funde és a Csangcsun Jataj csapata. A Jenpiennél légióskodó Guzmics Richárd továbbra is lábadozik, a Csangcsunt erősítő Huszti Szabolcs viszont végigjátszotta a Jenpien 1:0-s győzelmével végződő találkozót.

 

 

nemzetisport.hu, Körkép.sk/Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!