A Körkép.sk úgy tudja, László Csaba jövőjét illetően ma várható bejelentés. Nem ez az első eset az NB 1-ben, hogy az edző távozott illetve távozni kényszerült egy bajnokságot nyert csapat éléről. A hangsúly a távozás mikéntjén van, mert nem mindegy, hogy elküldenek-e valakit vagy magától veszi a sátorfáját, mint ahogy most Rossi, a Honvéd ünnepelt olasz edzője tette.

 

Nézzük a közelmúltat

 

Az idei magyar bajnoksághoz hasonlítható kiélezett futballbajnokságot játszottak 1989/90-ben Magyarországon: az Újpest és az MTK csak az utolsó fordulóban döntötte el – gólaránnyal – az első hely sorsát. 1990. május 26-án az MTK (hol van már a tavalyi hó) egy látszólag megnyert bajnoki címet adott ki a kezéből a Dózsának. Ennek ellenére az Újpestből bajnokot kovácsoló edzőt, Varga Istvánt gyakorlatilag kirúgták az arannyal a kezében. Utóda a kispadon a Videoton egykori sikeredzője, Kovács Ferenc lett.

 

 hirdetes_810x300  

A másik ismert példa székesfehérvári: a 2010/2011-s labdarúgó idényben Mezey György bajnokságot nyert a Videotonnal, de megköszönték tevékenységét, és az új idényben már a portugál Paulo Sousa irányította a Vidit. Varga István és Mezey György sem önszántából távozott az irányításuk alatt bajnokságot nyert csapattól, a tulajdonosi körnek volt más elképzelése az edzői posztot illetően. Nem hinnénk, hogy jól esett nekik menesztésük az elért szakmai sikert követően!

 

Le a kalappal Rossi előtt

 

[stw]

 

Rossi viszont a mostani bajnokság bravúros megnyerését követően önként távozott a Honvédtól, onnan, ahonnan már egyszer elment, majd visszatért, és ebben az idényben összekovácsolt egy jó kis csapatot. Le a kalappal előtte, főleg azért, hogy bátran nyúlt a fiatal, hazai játékosokhoz!

 

Marco Rossi. Kép: sportfaktor.hu

 

Szemlátomást végig izgulta a Videoton elleni mindent eldöntő utolsó mérkőzést, sajátos olasz temperamentumával nem tudott ülve maradni: gesztikulált, üvöltött, bírált, ugrált az egész meccsen, ellentétben a Vidi higgadt vérmérsékletű norvég edzőjével. Volt is miért, mert a győzelem neki egy nagyon jó ajánlólevél újabb munkavállaláshoz, állomáshelyéhez, akármilyen is a magyar bajnokság színvonala, mégis csak egy bajnokcsapat edzőjéről van szó!

 

Szembetűnő volt, hogy öröme a meccs végén már egyáltalán nem volt olyan „olaszos”, mint a mérkőzés során tapasztalt izgalma. A végén pedig profi módon konstatálta, hogy elérte célját, „a mór megtette kötelességét, a mór mehet” tovább, kezében a bajnoki cím jól csengő ajánlólevelével. Mennyivel könnyebb így új csapatot találni, kedvezőbb lehetőségekkel, mint később, egy előre vetíthető sikertelen nemzetközi kupaszereplést követően…

 

Maradhat László Csaba Szerdahelyen?

 

És merre vezethetnek útjai? A hírek szerint akár Dunaszerdahelyre, ahol pedig látszatra nagyon elégedettek voltak az erdélyi származású László Csaba eddigi munkájával, a DAC-cal elért hosszú veretlenségi sorozattal, a stílusosan focizni kezdő, formálódó csapattal. László Csaba is kijelentette, hogy annak ellenére, hogy vannak kérői máshonnan is, szívesen maradna Szerdahelyen. Maradhat?

 

László Csaba. Kép: Karaffa Attila

 

Vajon előteremtik Világiék azt a pénzt Rossinak, ami a Honvédnál kapott fizetésének többszöröse is lehet akár? Amivel a DAC-nál már bizonyított László Csaba is valószínűleg elégedett lenne?

 

És nem beszélve akkor még az olasz-szlovák, olasz-magyar tolmács fizetéséről….De ne legyünk kicsinyesek!

 

Szurkoljatok!

 

Száraz Dénes

Nyitókép: Karaffa Attila

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!