Hiányzott a Balaton?

 

Nagyon – válaszolta a Nemzeti Sportnak Dárdai Pál, a Hertha BSC itthon pihenő vezetőedzője. – Jó emberek vesznek körül, jó az idő, jó a lángos, finomak a magyar borok, a Balaton pedig szebb, mint valaha. Teljes a nyugalom, lám, egy hét alatt eljutottam odáig, hogy elmúlt a feszültség okozta gyomorgörcsöm. A lényeg, hogy nem foglalkozom futballal, a válogatott andorrai meccsét sem szakszemmel, csak szurkolóként néztem.

 

Bocsásson meg, de ezt nehezen hiszem el.

 

 hirdetes_300x300  

Amikor elkezdődött a mérkőzés, kénytelen voltam rádöbbenni, hogy nem ismerem az összes játékost. Egy ideig azt figyeltem, hogy ki az, aki megüti a nemzetközi szintet, a végéhez közeledve viszont már csak fél szemmel követtem az eseményeket…

 

Ezt vehetjük kritikának?
Csalódott voltam, hogy kikaptunk. Akárhogy is nézzük, Andorrából el kellett volna hozni a három pontot. Egyebek mellett azért, hogy a csapat nyugodtan folytathassa szereplését a selejtezősorozatban. A továbbjutást senki sem várta el, de illett volna nyerni, na!

 

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége mindenesetre beszámolót kért Bernd Storcktól, egyúttal jelezte, tárgyal a kialakult helyzetről. Ha, teszem azt, az MLSZ elnöke, Csányi Sándor felhívná, és kikérné az ön véleményét, mit mondana?

 

A drukker beszélne belőlem. Legalábbis szurkolok azért, hogy a folytatásban sikerüljön megfelelni a terveknek. A sorozat végén érdemes levonni a következtetést, meg kell nézni, mi valósult meg a tervekből, mi nem. Ha minden megvalósult, rendben vagyunk, ha nem, felvetődik a kérdés: milyen irányban kell tovább haladni, és ki az, aki ezért vállalja a felelősséget? Ennél többet azonban nem szeretnék mondani, nem lenne tisztességes a részemről. A válogatottat már „elengedtem”, a Hertha edzője vagyok.

 

Olybá tűnik, Berlinben megvalósultak a tervek.

 

Maximálisan! Hatodik helyen zártunk, mindenki boldog és elégedett. Még én is az vagyok. A csapat hozta, amit tavaly, a rengeteg sérülés ellenére is. Sok fiatal edzett velünk, volt, akit be is dobtunk a mély vízbe. (…)

 

Ön meddig lesz még a Hertha vezetőedzője?

 

Remélem, sokáig. Jókor vagyok jó helyen. Ha a kedvem úgy tartja, tréningruhában átsétálhatok az otthonomtól az edzőpályáig, márpedig ez megfizethetetlen.

 

A hírek szerint neves klubok igyekeztek rávenni a váltásra, például a Wolfsburg…

 

Számomra a Hertha is neves klub! Wolfsburg egyébként még nem is lett volna messze, autóval gyorsan odaér az ember Berlinből, de ahogy már korábban is elmondtam, szeretném látni a fiaimat felnőni, amikor szükségük lesz rám, mellettük akarok lenni.

 

(…)

 

Meddig tart a nyaralás?

 

Július harmadikán kezdjük a felkészülést.

 

(…)

 

Szerencsére még egy-két hétig lángosozhat.

 

Úgy ám! Sok helyen jártam a világban, a tengerben csípett már meg medúza, másutt megesett, hogy a homok a körmöm alá ment, aminek következtében begyulladt a lábujjam, de itt, a Balatonon még soha semmi gondom sem volt.

 

(…)

 

Dárdai Pál. Kép: Nemzeti Sport

 

Nemzeti SportDárdai Pál: A válogatottat már „elengedtem,” a Hertha edzője vagyok

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!