Négy újonc, három német, két csapatvezér, közülük az egyik jelenlegi világbajnok. Röviden így lehetne jellemezni a Bora-Hansgrohe csapatát a július 1-én Düsseldorfból induló, immár 104. Idényénél tartó Tour de France körversenyen.

 

A csapat egyik vezére, Peter Sagan a világ leghíresebb kerékpárversenyén eddig összesen hét szakaszgyőzelmet szerzett, az utolsó öt évben pedig sikerült megszereznie az összetett pontverseny győztesének járó zöld trikót. Tavaly őt választották a Tour legagresszívabb versenyzőjévé is.

 

„Nagyon jól felkészültünk a szombati Grand Départra, amit az elmúlt hetekben is láthattunk. Német csapatként megtiszteltetés számunkra, hogy a német kerékpársport történelmi pillanatának részesei lehetünk. 30 évvel ezelőtt Berlinben voltam gyerek, most Düsseldorfban vagyok csapatmenedzser. A pozíciómból adódóan elmondhatom céljainkat a Tour de France-on. Etapgyőzelmeket szeretnénk, a pontverseny győztesének járó zöld trikót, valamint összességében az első ötben szeretnénk végezni.”

 

-mondta a Bora menedzsere, Ralph Denk. Az első két céllal Peter Sagan fog foglalkozni, a harmadikért a lengyel Rafal Majka felel majd. A két nyerőembert Juraj Sagan és Maciej Bodnar, valamint három német -Emanuel Buchmann, Rüdiger Selig, Marcus Burghardt és az ausztrál Jay McCarthy fogja segíteni.

 hirdetes_300x300  

 

 

„Nagyszerű volt a felkészülésem és az utóbbi hetek eredményeit is jónak tartom. Ez a Tour de France nemcsak azért különleges számomra mert Németországban kezdődik és német csapatban versenyzek. Először indulok a versenyen a testvéremmel Jurajjal. Ez számomra nagyon sokat jelent az elkövetkező három hétben”

 

-mondta Peter Sagan a Bora-Hansgrohe sajtótájékoztatóján. Megjegyezte, hogy nem fog sokat előre gondolkodni, mindenkinek világos, hogy a hatodik zöld trikót is be szeretné gyűjteni. Ha ez sikerülne neki, akkor utolérné a legendás Erik Zabelt is.

 

3540 kilométer vár a versenyzőkre 

 

 

Rafal Majka  legjobb eredménye a francia versenyen egy tavalyi 27. hely, azonban 2014-ben és 2016-ban is megszerezte a legjobb hegyimenőnek járó pöttyös trikót és három etapgyőzelmet is bezsebelt. A lengyel versenyző hegyi felkészülésit követően inkább tartalékolt az erejével, hogy mindent bele tudjon adni az idei Tour-on.

 

forrás: letour.fr

.

A 104. Tour de France-on 22 csapat 198 versenyzőjére 3540 kilométer megtétele vár a düsseldorfi rajttól a július 23-i, párizsi befutóig. Az idei  verseny érdekessége, hogy Franciaország összes hegyi régióján átvezet, így Chris Froome-nak is keményen meg kellesz küzdenie azért, hogy idén címvédőként ünnepelhessen.

 

Webnoviny.sk/Körkép.sk
borítókép: Cycling Weekly

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!