Érdekesen alakult a csütörtöki nap az Európa-ligában. Mutatjuk a magyar és szlovák érdekeltségű mérkőzések eredményeit.

 

Futács Márkó góljával 1:0-ra nyert otthon a Hajduk Split a bolgár Levszki Szófia ellen. A magyar támadó a 24. percben egy büntetőt értékesített.

 

Szintén nyert Kalmár Zsolt csapata, a dán Bröndby. Kalmár a 82. percben állt be csereként. A 22 esztendős magyar válogatott játékos most először kapott lehetőséget klubszínekben az európai kupákban. A Bröndby hazai pályán 2:0-ra győzte le a finn VPS Vaasát.

 

 hirdetes_300x300  

1:1-es döntetlennel zárult a kazah Kajrat Almati és az albán Skënderbeu találkozója. Az Elek Ákost is soraiban tudó Kajrat már a 9. percben megszerezte a vezetést, az albánok azonban a 72. percben egyenlítettek.

 

A Ferencváros otthon kapott ki 4:2-re a dán Midtjylland csapatától. A Fradi már a 22. percben megszerezte a vezetést Botka révén, majd Varga góljával a 42. percben már 2:0-ra vezettek. Még a félidő vége előtt szépített Poulsen egy büntetőből, majd a 61. percben szabadrúgásból, a 67. percben pedig ismét 11-esből volt eredményes. A végeredményt Onuachu állította be a 90. percben.

 

főrrás: nemzetisport.hu

 

A zöld-fehérek emberhátrányból játszották végig a második félidőt, miután a 45. percben Julian Koch buktatta a 16-oson belül Onuachut, és mivel a játékvezető gólhelyzetnek minősítette a helyzetet, így nem csak büntetőt ítélt meg, hanem Koch-ot ki is állította. Poulsen második és harmadik góljához is Gera „járult” hozzá, miután először egy ütemet késett a fradi kapujától 20 méterre, így szabadrúgáshoz juttatva a dánokat, majd a 16-os bal oldalánál buktatta Duelundot, amiből 11-es lett.

 

Priskin Tamás az NSO TV-nek nyilatkozva elmondta, hogy mindenki csalódott a vereség miatt, nehéz dolguk lesz a visszavágón, de az első félidei játékra lehet építeni.

 

 

Nem bízta a véletlenre és 3:0-ás győzelmet aratott idegenben a Videoton, akik az észt Nomme Kalju otthonába látogattak. A magyarok már a 8. percben megszerezték a vezetést Pátkai révén, majd Sczepovics a 47. és a 74. percben is 11-est értékesített.

 

 

Pozsonyban kapott ki a Slovan a dán Lyngbytől. Az égszínkékek több helyzetet is kialakítottak az első félidőben, ám nem tudtak egyet sem értékesíteni. Ivan Vukomanovič, a Slovan vezetőedzője a találkozó után elismerte, hogy már közel egy éve gondjaik vannak a befejezéssel, a hatékonysággal. Szerinte a Lyngby egy legyőzhető ellenfél, és mivel a Slovan általában idegenben erősebb, bízik abban, hogy jövő héten sikerrel veszik az akadályt Dániában.

 

forrás: aktuality.sk

 

Miután kellemes meglepetést okoztak a második selejtezőkörbe való bejutással, tegnap 1:0-ra kapott ki otthon a Rózsahegy a norvég Brann Bergen csapatától. A vendégek Evans révén már a 47. percben megszerezték a vezetést, melyet végig meg is tartottak.

 

A Trencsén 1:1-es döntetlent játszott az izraeli Bnei Jehuda Tel-Aviv-val. Az első félidőt egyértelműen a vendégek uralták, Valskis révén már a 3. percben megszerezték a vezetést. A második félidőre felerősödött a Trencsén, az 59. percben Paur góljával egyenlítettek, ám a vezetést már egyik csapat sem tudta átvenni. Habár még semmi sincs veszve, jövő héten egyértelműen jobb játékra lesz szükségük a trencsénieknek.

 

nemzetisport.hu, sport.aktuality.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!