Nem tűnik őszintének az öröme FB-os bejegyzésében Bastrnák Tibornak, a Most-Híd komáromi illetékességű parlamenti képviselőjének, sokkal inkább fanyalgásnak! A bejegyzését annak kapcsán tette meg, hogy a magyar kormány 5,9 millió euróval kívánja támogatni a komáromi labdarúgást, a stadion korszerűsítését. Jó most-hidas politikus révén azonban nem hagyhatja szó nélkül ezt a magyarországi gesztust!

 

Az elején még írja ugyan, hogy nagyon örül a magyarországi támogatásnak, de aztán következik a de, amiből sokkal több van, mint az örömujjongásból, és így hiteltelenné válik az örömóda! Nyíltan ugyan nem meri támadni a komáromi labdarúgás magyar kormány által beígért támogatását, mert nagyon jól tudja, hogy a foci szent- és szívügy, és sok-sok szavazattól esne el a legközelebbi választásokon.

 

A megyein nagy valószínűséggel nem indul el, hiszen onnan egyszer, még MKP-s korában visszalépett, cserbenhagyta választóit. Ezzel indította be Anton Mareknek (ő lépett a helyébe), későbbi komáromi polgármesternek a politikai karrierjét. Parlamenti képviselőségnél alább most már nem adja!

 

 hirdetes_810x300  

Bár minden bizonnyal az volt számára a csúcs, amikor az orvosi praxisa mellett komáromi polgármester és megyei valamint parlamenti képviselő is volt egy személyben! Most meg fociszakértő is lett hirtelen: fenntartásokat fogalmaz meg a parlamenti képviselő a komáromi foci magyarországi támogatását illetően.

 

A komáromi futballpálya jelenleg. Kép: Facebook

 

Az első Bastrnák féle DE gúnyosan és provokálóan a magyarországi választóknak szól:

 

Köszönettel tartozunk Magyarország adófizető lakosainak, akiknek az adóforintjaikból ez a fejlesztés megvalósulhat, hiszen saját pénzt nem is kell költenünk rá.”

 

Érdekes és tanulságos, hogy a dunaszerdahelyi foci magyarországi támogatása alkalmával Bastrnák sípja néma maradt, pedig ő egy országgyűlési képviselő! Ja, hogy ott Világi Oszkár is érdekelt volt akkor…

 

A második DE már hazai vizekre evez, de még tüzel Magyarországra is:

 

A támogatás kapcsán ugyan felvetődhet a kérdés, hogy jómagunk miként viszonyulnánk a szlovák kormány ilyen jellegű lépéséhez – amennyiben hasonló furcsa módon szórná szét a hazai adófizetők pénzét (kiemelés a szerzőtől)?”

 

Azt sugallja ezzel Bastrnák, hogy minden határon túlra érkező magyarországi támogatás a magyar állampolgárok pénzének elherdálását jelenti, és mennyivel megfontoltabban cselekszik a szlovák kormány, mert ilyet nem tesz. Merthogy a korrupció nem herdálás! Csak zárójelezzük, hogy az oktatási minisztérium legújabb 600 millió eurós pénzelosztási botránya felülmúl minden elképzelhetőt ilyen témában!

 

A harmadik DE már a Most-Híd saját választói felé fordul, levonja saját maga által megfogalmazott politikai tanulságát a magyar kormány támogatását illetően

 

Merthogy most sok csúnya ember számon kéri a vegyespárton, hogy a szlovák kormánykoalíció tagjaként miért nem ők foglakoznak a régiók gondjaival? Mert mit tehet a szlovák kormányban a kis Most-Híd a saját 6,5 százalékával? És a fennkölt gondolatmenet odacsúcsosodik ki, hogy a Fidesz se tudna így költekezni a határon túlra, ha csak 6,5 százalékkal és nem szinte kétharmados többséggel uralná az országot! De nem annyit szerzett, dadus!

 

Szlovákiában a Hidas politikusokat leginkább azok a választópolgárok kérhetik számon, akik őket megválasztották (sicc!) – nem pedig azok, akik minden erejükkel ellenünk lobbiztak és acsarkodtak, hogy minél rosszabb eredményt érjünk el, minél gyengébbek legyünk.”

 

Szédületes, hogy a komáromi foci felemelésének szándéka milyen zavaros vizekre vitte el Bastrnák Tibort. Még az ajándék lónak is a fogát nézi a képviselő!

 

Száraz Dénes

Nyitókép: Facebook

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!