Floyd Mayweather nyerte az év legjobban várt bokszmérkőzését az MMA-világbajnok Conor McGregor ellen. Az ír kellemetlen az első néhány menetben meglepetést okozott, de nem tudta megtörni Mayweathert, aki higgadtan bokszolva, szokásos defenzív stratégiájával őrölte fel ellenfelét, a tizedik menetben pedig TKO-val megnyerte a meccset.

 

Az érdeklődés akkora volt a mérkőzés előtt, hogy az Egyesült Államokban a főmeccs hivatalos kezdése előtt egy órával összeomlottak a fizetős (pay per view) oldalak, így a hivatalos kezdési időpontot csúsztatni kellett ötről hat órára. Egyes amerikai nézők 100 dollárt is fizettek, hogy láthassák az év/évtized/évszázad „boksz”mérkőzését.

 

A Las Vegas-i T-Mobile Arénában hemzsegett a szupersztároktól, többek között LeBron James, Mike Tyson, Ozzy Osbourne, Vinnie Jones és Bruce Willis is ott ült a lelátón.

 

 hirdetes_810x300  

A meccs nem hivatalos címmérkőzés volt, a felek egy erre az alkalomra, másfél kiló arany felhasználásával készített övért küzdöttek, az elképesztő pénzjutalmak mellett.

 

A „Money Belt” (Fotó: twitter.com/latimespugmire)

 

Ez történt a ringben

 

Az első menetben a 11 évvel fiatalabb McGregor lépett fel támadólag, aki szinte azonnal elkezdte heccelni Mayweathert, aki higgadtan, defenzíven kezdett, de egy felütésbe belenézett. A második menetben szintén az ír volt aktívabb, aki előnyt tudott kovácsolni fordított alapállásából. McGregor a negyedik menetben is nekirontott az amerikainak, sorozatos ütésekkel szorította a kötélhez a világ legjobb bokszolóját, aki kivárt a válasszal.

 

McGregor kellemetlen stílusa meglepte Mayweathert (fotó: EPA/ARMANDO ARORIZO)

 

Hiába múlt el 40 Mayweather, az idő múlásával inkább a 29 éves, rövidebb meccsekhez szokott McGregor kondija volt fogyóban, de tisztességesen tartotta magát. Végül a tizedik menet hozta el a szupermeccs végét, Mayweather sorozatos tiszta ütésekkel számolt le McGregorral, a mérkőzésvezető pedig véget vetett a boksznak, az amerikai nyert technikai K.O.-val.

 

Conor McGregor óriási hátránya ellenére nem vallott szégyent, de Mayweather szobrát nem volt esélye ledönteni: az amerikai bokszoló 50-0-s mérlegével, vereség nélkül, világrekorddal vonulhat vissza, immáron harmadszor.

 

Egy tiszta Mayweather jobbos landol McGregor állán (Fotó: AFP)

 

Ez volt Mayweather utolsó bunyója

 

„A szurkolók megkapták, amit látni akartak. Sokkal jobb volt Conor, mint amire számítottam, nagyon kemény versenyző, de jobb voltam. Az volt a terv, hogy csak süsse el az összes erős ütését az elején, majd a végén megnyerem a meccset” – mondta a győzelem után Mayweather, aki leszögezte, ez volt az utolsó bunyója.

 

 

„Összeszedettebb volt. Nem olyan gyors, nem olyan erős, de hihetetlen türelmes és pontos ütései voltak. Remélem, mindenkinek szép estét szereztünk. Kicsit megroggyant a térdem, éreztem, hogy kezdek fáradni, de engedhettek volna tovább küzdeni, szoros meccs volt” – mondta vereségéről Conor McGregor.

 

https://www.youtube.com/watch?v=8nGv54TdN2c

 

Forrás: m4sport.hu/nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!