Majdnem egy év telt el azóta, hogy a DAC utoljára Nagyszombatba utazott, hogy összemérje erejét a Spartakkal. 2016. október 23-án, mindössze 30 sárga-kék szurkoló kísérte el a csapatot. Ma már megkérdeznénk, hogy ez hogy lehet, de az akkori viszonyokat tekintve nem volt meglepő, hogy csak maroknyi dunaszerdahelyi szurkoló támogatta a játékosokat.

 

Sorozatos eredménytelenség, és a tabellán elért 11. helyezés után ekkor került sor az edzőváltásra (Németh Krisztián helyére érkezett László Csaba), miután Zsolnán 6 gólos zakót kaptak a sárga-kékek, a szurkolók pedig távolmaradásukkal szólították fel a játékosokat és klubot is, hogy kapják össze magukat.

 

Elégedetlenség: Kihagyják a DAC szurkolók a Nagyszombat elleni meccset. Megszólalt az új edző is

 

 hirdetes_810x300  

Az YBS DAC fanklub akkoriban hiányolta a játékosok DAC iránti elköteleződését, elszántságát és küzdőszellemét, bojkottjukkal hívták fel a figyelmet arra, hogy elkötelezettség ide vagy oda, a játékosoknak tenni kell azért, hogy legyen, aki szurkol nekik.

 

Ma már szerencsére mérföldekkel jobb a helyzet. A DAC, még ha néha gyengén is játszik, de szárnyal a tabellán, miután múlt héten 10 forduló után feljutott a harmadik helyre. Ezen felül a Slovnaft Cup-ban is sikerült kiharcolniuk a továbbjutást hétközben, bár hozzá kell tennünk, hogy egy rendkívül gyengén teljesítő első félidő után tudták csak a maguk javára fordítani a mérkőzést.

 

Spartak vs. DAC

 

A nagyszombatiak a Fortuna Ligában eddig 12 mérkőzésen találkoztak a dunaszerdahelyiekkel, a nézők pedig összesen 24 gólt láthattak ezeken a találkozókon. A Spartak jelenleg 24 ponttal áll a tabella élén, miközben a Slovan és a DAC 21 ponttal követi őt. A házigazdák utolsó 5 mérkőzésükből négyet megnyertek, és mindössze egyszer maradtak pont nélkül, míg a DAC három győzelem mellett egy vereséget és egy döntetlent könyvelhet el.

 

Jelmagyarázat: „piros labda” – vereség, „zöld labda” – győzelem, „szürke labda” – döntetlen, Körkép.sk

 

A Fortuna Ligában egymás ellen játszott mérkőzésekből hetet nyert meg a Spartak, hármat a DAC, és kétszer született döntetlen.

 

Körkép.sk

 

Egyébként összesítve, tehát nem csak a Fortuna Ligát figyelembe véve, eddig 52 alkalommal mérkőzött meg egymással a két együttes, ebből 26-szor Nagyszombatban.

 

A sárga-kékek mindenképpen a győzelemért utaznak a megyeszékhelyre, ideális esetben pedig még az ideiglenes trónjáról is letaszíthatják a dunaszerdahelyiek a Spartakot.

 

Szurkolói információk

 

Mivel a házigazdák kiemelt rendszerű sporteseménynek nyilvánították a találkozót, így a sárga-kék drukkereknek érdemes legalább egy órával a mérkőzés kezdete előtt odaérni a stadionhoz, mivel két zónás ellenőrző pontokon kell áthaladniuk.

 

A DAC szurkolói számára külön parkolóhelyeket jelöltek ki, melyek a következő térképen tekinthetőek meg.

 

forrás: fcdac.sk

 

A rendezők a vendégszurkolók számára 1000 férőhelyet biztosítottak a stadionban.

 

DAC-Slovan korábban

 

A Körképen is foglalkoztunk már azzal, hogy az eredetileg november 4-re tervezett DAC-Slovan derbi más időpontban kerül megrendezésre. Csütörtökön a Ligás Klubok Uniója a résztvevő klubokkal és a mérkőzést közvetítő RTVS-szel egyetértésben november 3-ra tette át a találkozót. A mérkőzés 18:00-kor kezdődik a MOL Arénában. A jegyvásárlásról amint elérhető lesz az információ, beszámolunk olvasóinknak.

 

 

Körkép.sk/KL

Nyitókép: fcdac.sk

 

Keményen küzdött a DAC, de a gól elmaradt – Képek, videó, edzői értékelés

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!