Hétfőn, január 22-én megkezdődött a régi DAC-stadion (ma Mol-Aréna) főtribünjének bontása. A bontási munkálatokról a klub készített drónfelvételeket. Íme:

 

 

A bontási munkálatok megkezdésével elindult a Mol-Aréna utolsó lelátójának kialakítása. Maga a bontás a klub közlése szerint több szakaszból áll majd. Most a tribünnel szomszédos egykori raktárhelyiséget és az előtte található ötlépcsős fedetlen lelátosort távolították el.

 

 hirdetes_810x300  

Csápai Bernadett, az DAC Aréna Rt. elnökségi tagja az fcdac.sk-nak nyilatkozva elmondta

 

„Az egykori főtribün bontását több fázisra osztottuk, azzal a céllal, hogy a vendégszektor kialakításánál ne kelljen csökkenteni a DAC-drukkereknek fenntartott szektorok jelenlegi kapacitását. A tervek szerint áprilisra megépül a D lelátó azon része, amely a C szektorhoz kapcsolódik. Amint ezt az új részt meg tudjuk nyitni a vendégszurkolók számára, kezdődhet a régi főtribün még megmaradt részének a lebontása. Az építkezés ütemterve szerint a 2018/19-es bajnoki idény júliusi rajtjára teljesen elkészül a MOL Aréna, átadjuk tehát a D lelátót is, beleértve az AD sarkot“

 

Amint átadják a D tribünt, lezárul a stadionépítés harmadik szakasza, ezután már csak a többfunkciós parkolók és autóbuszmegállók megépítésére lesz szükség a Gyurcsó utca környékén.

 

A régi főtribünt 1985. május 7-én avatták fel a járási Spartakiád keretében.

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!