Az idei Bamako-rali a befejező szakaszához érkezett. Már csak pár száz kilométer választja el a versenyzőket attól, hogy megérkezzenek végcéljukba, Gambiába. Azt, hogy mi történt velük az elmúlt pár napban, a helyszíni tudósítónktól, az ipolysági Baráti Tamástól tudhatjuk meg.

 

Talán a legfontosabb hír, hogy Mauritániában egy német versenyző súlyos balesetet szenvedett. Egy helyi tehergépjármű vezető tolta le az autóját az útról. Az autó sofőrje súlyos gerinc-, koponya- és nyaksérüléseket szenvedett. Két napig egy helyi kórházban ápolták annak a két amerikai orvosnőnek a felügyeletével, akik a rali orvos csapatának a tagjai. Azután, hogy stabilizálták az állapotát, repülőgéppel Berlinbe szállították.

 

 

 hirdetes_300x300  

 

A szenegáli Tambacoundba érve a versenyző egy utcai zavargásnak lehettek szemtanúi, de a konfliktus szerencsére megmaradt helyi szinten, így senki nem sérült meg.

 

 

 

Tomi elmondása szerint érdekes volt látni, hogy Szenegál utcáin 50 éves autók közlekednek. Egy Renault 12-es személygépkocsiból 8 halász szállt ki, hogy lepakolja halászfelszerelését, valamint a 10 rekesz halat. Az sem mindennapi látvány – főleg nem egy európai ember számára – , hogy a helyi kórházból az elhunytat egy pékárut szállító autóval viszik haza, mégpedig egy tigrismintázatú szőnyegbe csomagolva.

 

 

 

A mezőny jól halad. Leszámítva a kisebb-nagyobb technikai problémákat, amelyet igyekeznek maguk vagy a helyi szerelők segítségével megoldani.

 

 

 

Hamarosan Gambiából jelentkezünk.

 

Dian Csaba

 

Budapest – Bamako rally 2018 – A Körkép.sk a helyszínről jelentkezik

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!