Több száz fős lelkes tömeg, családtagok, barátok, szurkolók és a sajtó munkatársai fogadták vasárnap kora délután a Gyakorló Jégcsarnokban a phjongcshangi téli olimpiáról hazatért magyar sportolókat. A sajtó képviselői már a repülőtéren várták a sportolókat, néhányukat sikerült is lencsevégre kapni.

 

Keszler Andrea (balra) és Heidum Bernadett (jobbra) is mosolygósan érkezett haza (Fotó: Koncz György), forrás: nemzetisport.hu

 

Liu Shaoang (Fotó: Koncz György), forrás: nemzetisport.hu

 

Liu Shaolin Sándorék hazaértek (Fotó: Koncz György), forrás: nemzetisport.hu

 

Az olimpiai bajnok Burján Csaba az elsők között jelent meg (Fotó: Koncz György), forrás: nemzetisport.hu

 

 hirdetes_810x300  

A „Gratulálunk!” felirattal, az aranyérmes magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolya-váltó tagjainak fényképével és egy nemzeti lobogóval feldíszített autóbuszok egy óra előtt pár perccel gördültek be a csarnok elé.

 

A rövid ünnepség keretében egyenként szólították színpadra a Phjongcshangban szerepelt sízőket és korcsolyázókat, akik közül mindössze a korábban hazatért két sífutó, Kónya Ádám és Szőcs Emőke hiányzott. A sor Hozmann Szonjával kezdődött, majd a Magyarország első téli olimpiai bajnoki címét nyert rövidpályás gyorskorcsolya-váltó tagjaival zárult.

 

Budapest, 2018. február 25.
Jászapáti Petra rövidpályás gyorskorcsolyázó érkezik a magyar téli olimpiai csapat fogadási ünnepségére a Gyakorló Jégcsarnokba 2018. február 25-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Mindeközben kivetítőn felelevenítették a téli olimpia magyar szempontból legemlékezetesebb pillanatait, Jászapáti Petra, valamint a férfi és női rövidpályás gyorskorcsolya-váltó döntőit.

 

A legnagyobb tapsot és éljenzést természetesen a legsikeresebb magyar versenyző, Liu Shaolin Sándor kapta, akit kézről kézre adtak a lelkes szurkolók.

 

Budapest, 2018. február 25.
Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor (b-j) rövidpályás gyorskorcsolyázók, a gyõztes magyar válogatott tagjai a magyar téli olimpiai csapat fogadási ünnepségén a Gyakorló Jégcsarnokban 2018. február 25-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

„Nagy öröm, hogy ennyien kijöttek köszönteni minket. Fantasztikus érzés, erre nincsenek szavak”

 

– mondta a fogadtatásról Liu Shaolin Sándor, aki azt is elárulta, hogy kikapcsolódásként elsőként moziba fog menni, de túl sok ideje nem marad a pihenésre, mert kedden már újra edzenie kell. Az egyéniben két ötödik és egy nyolcadik helyezést is elért short trackes egyébként ezúttal egy új kabalát, egy aranyból készült szerencsetollat viselt a fülében.

 

Budapest, 2018. február 25.
Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang rövidpályás gyorskorcsolyázót ünnepli családja a magyar téli olimpiai csapat fogadási ünnepségén a Gyakorló Jégcsarnokban 2018. február 25-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

„Sokszor elmondtuk, azért megyünk ki, hogy nyerjünk. Megcsináltuk, sikerült”

 

– foglalta össze a lényeget az aranyérmes csapat legtapasztaltabb tagja, a negyedik olimpiáján szerepelt Knoch Viktor.

 

Budapest, 2018. február 25.
Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang rövidpályás gyorskorcsolyázó és édesanyjuk Kelemenné Szabó Szabina a magyar téli olimpiai csapat fogadási ünnepségén a Gyakorló Jégcsarnokban 2018. február 25-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Az ünnepség végén elhangzott, hogy Magyarország az egy arannyal a 21. helyen végzett a téli olimpia éremtáblázatán, s a váltó sikerének köszönhetően 302-re emelkedett a magyar olimpiai bajnok sportolók száma.

 

A hivatalos ceremónia után a váltó tagjai még több mint egy órán keresztül fogadták a gratulációkat, adták az autogramokat, interjúkat, illetve fényképezkedtek a rajongókkal.

 

 

MTI

Nyitókép: MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!