Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kedd este, a skótok elleni barátságos mérkőzésen is kísérletezni fog, s bízik benne, hogy játékosai visszanyerik az önbizalmukat.

 

„Az edzéseken mindenki fegyelmezett és lelkes, ha ezt át tudjuk vinni a mérkőzésre, akkor nyert ügyünk van” – fogalmazott hétfő délután a telki edzőközpontban tartott sajtótájékoztatón a belga szakember, aki péntek este a világranglistán 136. kazahoktól elszenvedett 3-2-es hazai vereséggel mutatkozott be a nemzeti csapat kispadján.

 

Hozzátette, nem foglalkozott azokkal a negatív kritikákkal, amelyeket ő és a válogatott kapott a Groupama Arénában lejátszott összecsapást követően. Hangsúlyozta, nem szabad, hogy olyan egyéni hibákat kövessenek el a futballisták, amelyek miatt tíz perc elteltével már kétgólos hátrányban volt a gárda. Megjegyezte, az érintett játékosokkal elbeszélgetett, s úgy gondolja, ez jó hatással volt rájuk.

 

 hirdetes_300x300  

„Egy vereség után nagyon nehéz visszarázódni, fizikálisan és mentálisan egyaránt. A játékosokat megpróbáltam felrázni, elmondtam nekik, hogy én is több első mérkőzést elveszítettem szövetségi kapitányként”

 

– jegyezte meg Leekens.

 

Az ellenfelet illetően a tréner emlékeztetett rá, hogy a skótok pénteken Costa Ricától hazai pályán 1-0-ra kikaptak, és némi meglepetésre nem a hagyományos brit futballt játszották, hanem megpróbáltak kombinatív játékot bemutatni, igaz, ez nem igazán sikerült a világbajnoki résztvevő, jó formában lévő közép-amerikaiakkal szemben.

 

 

Leekens leszögezte, a hétfői edzésen dől el, hogy milyen kezdőcsapatot szerepeltet, de kísérletezni fog, s az biztos, hogy csak a százszázalékos fizikai állapotban lévőket küldi majd pályára.

 

 

A játékosok közül a kazahok ellen bombagólt szerző Németh Krisztián kiemelte, szerencse, hogy ilyen hamar előttük áll a skótok elleni összecsapás, mivel így rövid időn belül javíthatnak, és megmutathatják, hogy több van bennük. Hozzáfűzte, a kapitány a mérkőzést követően a saját felelősségét is hangsúlyozta, azonban azt is megjegyezte, hogy jobb az, ha a hibák most, ezeken a felkészülési összecsapásokon jönnek ki, mint a szeptemberi tétmérkőzéseken.

 

 

Hangya Szilveszter, aki pénteken a szünetben csereként lépett pályára, kijelentette, számukra ez most nem barátságos mérkőzés, hanem egy utolsó lehetőség arra, hogy a szurkolókat maguk mögé állítsák, éppen ezért csakis a győzelem kiharcolása lehet a cél.

 

 

McLeish szerint tapasztaltabbak a hazaiak

 

Alex McLeish, a skót labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata keddi ellenfele, a magyar nemzeti együttes jóval tapasztaltabb.

 

„Azt várom, hogy a magyarok javítani akarnak a pénteki vereségüket követően és el akarják kerülni, hogy olyan könnyű gólokat kapjanak, mint három napja Kazahsztántól. A két korai gól kizökkentette a magyar csapatot”

 

– mondta hétfői sajtótájékoztatóján a riválisról a szakvezető, aki hozzátette, saját együttese is ilyen találattal kapott ki 1-0-ra Costa Ricától.

 

McLeish saját csapatát illetően azzal elégedett volt, hogy öt-hat helyzetet alakított ki a közép-amerikai ellenféllel szemben, ugyanakkor sajnálta, hogy ebből egyet sem sikerült kihasználni.

 

Telki, 2018. március 26.
A magyar labdarúgó-válogatott a Skócia elleni barátságos mérkõzés elõtt tartott edzésen Telkiben 2018. március 26-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

 

A Groupama Arénában kedden 20 órakor kezdődő találkozóval kapcsolatban megjegyezte, hogy több formációt is ki akar próbálni, illetve úgy fogalmazott: azért lesz fontos a meccs, mert ha jó játékkal jó eredményt érnek el, akkor az nagyobb magabiztosságot adna játékosainak a folytatásra.

 

„A teljesítmény fontosabb, mint az eredmény, ez holnap is igaz lesz”

 

– jelentette ki Callum McGregor, a Celtic Glasgow középpályása, aki hozzátette, támadó stílusú futballt próbálnak majd játszani.

 

A 24 éves futballista szerint időt vesz igénybe, amíg csapatként összeszoknak, de a cél az, hogy ez a folyamat minél gyorsabban végbemenjen. Megjegyezte, sok csere lesz a skótoknál a pénteki összecsapáshoz képest, mert a szövetségi kapitány azt szeretné, hogy sok friss futballista játsszon.

 

A találkozó 20 órakor kezdődik a Groupama Arénában.

 

Telki, 2018. március 26.
A magyar labdarúgó-válogatott a Skócia elleni barátságos mérkõzés elõtt tartott edzésen Telkiben 2018. március 26-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

 

A magyar válogatott szűkített kerete 

 

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Videoton FC)

 

Védők: Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Jenpien – Kína), Hangya Szilveszter (Vasas FC), Kádár Tamás* (Dinamo Kijev – Ukrajna), Lang Ádám (AS Nancy – Franciaország), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Otigba Kenneth (Ferencváros), Szabó János (Paksi FC)

 

Középpályások: Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Kleinheisler László (Asztana FK – Kazahsztán), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Pátkai Máté (Videoton FC), Pintér Ádám (Greuther Fürth – Németország)

 

Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Egyesült Arab Emírségek), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Németh Krisztián (New England Revolution – Egyesült Államok), Nikolics Nemanja (Chicago Fire – Egyesült Államok), Stieber Zoltán (D. C. United – Egyesült Államok), Szalai Ádám (TSG 1899 Hoffenheim – Németország), Ugrai Roland (Diósgyőri VTK), Varga Roland (Ferencváros)
*Kádár sérülés miatt nem léphet pályára. 

 

A skót keret

 

Kapusok: Jordan Archer (Millwall), Alan McGregor (Hull City), Jon McLaughlin (Hearts)

 

Hátvédek: Barry Douglas (Wolverhampton Wanderers), Russell Martin (Rangers), Scott McKenna (Aberdeen), Charlie Mulgrew (Blackburn Rovers), Callum Paterson (Cardiff City), Andy Robertson (Liverpool), Kieran Tierney (Celtic)

 

Középpályások: Stuart Armstrong (Celtic), Tom Cairney (Fulham), James Forrest (Celtic), Ryan Fraser (AFC Bournemouth), Kevin McDonald (Fulham), Dylan McGeouch (Hibernian), John McGinn (Hibernian), Calum McGregor (Celtic), Kenny McLean (Aberdeen), Jamie Murphy (Rangers)

 

Támadók: Ryan Christie (Aberdeen), Jason Cummings (Rangers), Oliver McBurnie (Barnsley), Matt Phillips (West Bromwich Albion)

 

MTI, Körkép.sk, nemzetisport.hu

Nyitókép: Telki, 2018. március 26., Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Skócia elleni barátságos labdarúgó-mérkõzés elõtt tartott sajtótájékoztatón Telkiben 2018. március 26-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!