Ma, április 8-án került megrendezésre az „Észak Pokla”, azaz a Paris–Roubaix országúti kerékpárverseny. A rossz minőségű, macskaköves utak, és a hideg, gyakran esős északi időjárás által teremtett embertelen körülmények a legnevezetesebb és legnehezebb egynapos megmérettetéssé tették az idén 116. születésnapját ünneplő kerékpárversenyt, melyet vasárnap Peter Sagan szlovák világbajnok kerékpárosnak sikerült megnyernie.

 

A háromszoros világbajnoknak ez az első győzelme az „Észak Poklán” és a második az ún. monumentumok között.

 

„Remekül érzem magam, de fáradt vagyok. Szerencsére a verseny során nem esetem el, nem  kaptam defektet, és semmilyen más problémám nem volt. Spóroltam az energiámmal, és egy lépéssel haladtam az ellenfeleim előtt. Nagyon szépen köszönöm az egész csapatnak és az összes kollégámnak, akik értem dolgoztak. A cél előtt kijött egy 52 kilométeres ellépés, így sikerült győznöm. Ez nagyon szép“

 

– mondta Sagan a célban.

 hirdetes_300x300  

 

https://www.youtube.com/watch?v=A6by7lIj-rM

 

A kerékpárosok a francia fővárostól a Roubaix versenypályáig összesen 257 kilométert tekertek le. Az útvonalon 29 szektorban macskakövek nehezítették a versenyzők útját, melyet kisebb-nagyobb problémákkal, de sikerült leküzdeniük.

 

A második helyen Silvan Dillier, a harmadik helyen pedig Niki Terpstra végzett.

 

 

Šport24.sk

Nyitókép: SITA/AP

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!