Miklós Edit olimpiai hetedik helyezett alpesi síelő visszavonul. Az erről szóló bejelentésére csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján került sor.

 

„Rengeteget segítettem abban, hogy Magyarország felkerüljön a sísport térképére. Csodálatos hét esztendő volt magyar színekben versenyezni, mindig a profizmus felé haladtunk. A mostani vezetőség, Bajai András elnök és Vámos Attila ügyvezető viszont amatőr”

 

– jelentette ki sajtótájékoztatóján a lesiklásban olimpiai hetedik alpesi síző. Hozzátette:

 

„Semmi jóra nem vezet, amit ők csinálnak. Nem tudunk profin együttműködni, elsősorban ezért döntöttem a visszavonulás mellett”

 

 hirdetes_810x300  

Miklós Edit a sajtótájékoztatón azt is bejelentette, hogy versenybe száll a Magyar Sí Szövetség elnöki posztjáért. Vasárnap 15 órától a Danubius Hotel Arénában tartják a szervezet rendkívüli közgyűlését, melynek egyik napirendi pontja a tisztségviselők visszahívása, majd megválasztása.

 

 

A 30 éves sportoló saját bevallása szerint „inkább székely, mint román vagy magyar”. Pályafutását román színekben kezdte, majd 2011-től, mikor megszerezte a magyar állampolgárságot, már a magyar zászló alatt versenyzett. A 2014-es olimpiai játékokon 7. helyezést ért el lesiklásban, ami nem csak lesiklásban, de az összes síszakágat tekintve a legjobb magyar olimpiai eredmény. Miklós Edit sérülés miatt nem tudott versenyzőként részt venni a 2018-as Phjoncshang-i téli olimpián.

 

Körkép.sk, MTI

Nyitókép: Budapest, 2018. április 12., Miklós Edit alpesi sízõ sajtótájékoztatót tart egy budapesti étteremben 2018. április 12-én. Az olimpiai hetedik helyezett, világkupa bronzérmes sportoló bejelentette visszavonulását, valamint jelölteti magát a Magyar Sí Szövetség elnöki posztjára. MTI Fotó: Kovács Tamás

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!