A futás az egyik legegyszerűbben űzhető sport, ráadásul bármikor el lehet kezdeni. Egy-egy hobbifutó viszont szereti próbára tenni magát és erőnlétét, így futóversenyeken vesz részt. A futások hossza és ideje változó, de a leghíresebbek természetesen a Maratonok vagy Félmaratonok.

 

Ha te is közéjük tartozol és éppen azon gondolkozol hol kezdj neki a Shopalike infografikáját neked találták ki. Európa nagyszerű kontinens a futáshoz. Kréta festői falvaitól kezdve, a nagy városi rendezvényeken át, egész a vadregényes tájakig, megannyi gyönyörű helységet kínál.

 

Ahhoz, hogy segítsünk megtalálni a megfelelő versenyt és, hogy kellőképpen üdvözöljük a futószezont úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük Európa 40 legnépszerűbb Maratonját és Félmaratonját. Az általunk összeállított lista nem csak nagy rendezvényekre összpontosít, hanem vannak kisebb létszámú versenyek is.

 

 hirdetes_300x300  

 

Félmaratonok

 

Nem nagy meglepetés, hogy ez a távolság annyira népszerű. A félmaratonok általában jó lehetőséget nyújtanak a kezdőfutók számára. 21 kilómétert természetesen nem könnyű teljesíteni, de fegyelemmel és kellő motivációval bármire képesek vagyunk. Kell egy kis inspiráció? Jelentkezz (lehetőleg egy baráttal) legalább fél évvel az esemény előtt, és motiváljátok, segítsétek egymást a felkészülésben.

 

Maratonok

 

Ha te inkább a nagyobb kihívásokat kedveled, akkor miért nem jelentkezel egy teljes maratonra? A lenyűgöző 42 kilométeres táv biztosan próbára teszi majd akaraterőd és egészen biztosan a lábaid. Sokaknak ez a végső kihívás! Abban az esetben ha nem vagy a futás híve, a maratonok a nézők számára is szórakoztatóak lehetnek. A SPAR Budapest Maratonon például több helyen élő zenével kisérik a futókat.

 

Fontos, hogy tudd hogyan regisztrálj

 

A futó eseményre való regisztráció nem mmindig olyan egyszerű, mint gondolnánk. A nagyobb rendezvényeken sorsolás szerűen döntik el ki álljon a startvonalhoz. Sok verseny pedig növeli a regisztrációs díjjat ahogy közeledik az esemény, vagy annak függvényében, hogy mennyien jelentkeztek már. Ha szeretnél minél kedvezőbb áron helyet biztosítani magadnak a kiszemelt versenyen azt tanácsoljuk, hogy legalább fél évvel ha nem hamarabb jelentkezz rá. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani és felsoroltuk az általunk választott maratonok mellett mennyibe kerül a regisztráció. Reméljük ezzel is segítjük választásod. Kitartást és sok sikert következő maratonodhoz!

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!