A budapesti Vasas tájékoztatása szerint nemrég megegyezett egymással a két klub Vida Máté átigazolásáról. Az angyalföldiek engedélyt adtak a 22 éves középpályásnak arra, hogy egyeztessen a Fortuna Ligában bronzérmes DAC-cal.

 

A Vasas kiemelte, hogy saját nevelésű játékosukért a szerződésben visszavásárlási jogot kötöttek meg, így 2019. augusztus 31-ig rögzített áron visszarendelhetik a háromszoros magyar válogatott futballistát.

 

Vida a 2017/18-as idényben 31 tétmérkőzésen lépett pályára a Vasas színeiben.

 

 hirdetes_300x300  

„Nehéz szívvel búcsúzom a Vasastól, hiszen itt lett belőlem felnőttfutballista, csodálatos éveket töltöttem a Fáy utcában. Sportszakmailag most azonban egyértelműen előrelépés számomra a DAC, hiszen az Európa-ligában szerepel a csapat. Köszönöm a Vasas vezetőinek, hogy lehetővé tették a Dunaszerdahelyre való igazolásomat, amivel az én karrieremre is tekintettel voltak. Nagyon hálás vagyok a Vasasnak és a szurkolóknak mindazért, amit itt kaptam az elmúlt években. Nem búcsúzom azonban végleg, a két klub közti szerződésben ugyanis szerepel egy visszavásárlási lehetőség, így könnyen előfordulhat, hogy a jövőben újra a Vasasban futballozhatok”

 

nyilatkozta Vida a Vasas honlapjának.

 

Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója kiemelte, hogy örülnek annak, hogy Vida Máté a dunaszerdahelyiek mellett döntött.

 

„Tisztában vagyunk vele, hogy az anyagi lehetőségek terén a szlovákiai klubok csak nehezen vehetik fel a versenyt a magyarokkal. Ezért nem egyszerű Magyarországról igazolni, ám ennek ellenére sikerült megszereznünk az NB I egyik legtehetségesebb fiatal középpályását. Nagyon örülök, hogy Máté elfogadta az ajánlatunkat és dunaszerdahelyi színekben folytatja pályafutását. Sok sikert kívánok neki a klubunkban”

 

mondta Jan Van Daele.

 

Vida Máté iránt egyébként korábban a bajnok Mol Vidi is érdeklődött.

 

Körkép.sk

Nyitókép: vasasfc.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!