Amilyen jól zárta az előző idényt a DAC, ugyanolyan jó hangulatban folytatta a felkészülést is. És bár Marco Rossi vezetőedző a csapat helyett inkább a magyar válogatottat választotta, ideális esetben ez nem kell, hogy megakassza a játékosokat.

 

Mindehhez persze megfelelő keretre van szükség, és látva a nagy nyári jövést-menést, elmondható, hogy a klubvezetés a kis pénz kis focihoz képest végre szintet lépett.

 

A játékoskeret persze nem minden, kell hozzá az öltözői és a lelátói jó hangulat is. Az előbbi az edzőn is múlik, míg az utóbbi jórészt a szurkolókon (és a mutatott játékon.)

 

A DAC kerete az Európa-ligára

Kapusok: Patrik Macej, Adrián Slančík, Martin Jedlička
Hátvédek: Milan Šimčák, Tomáš Huk, Souleymane Kone, Kristián Koštrna, Eric Davis, Dominik Špiriak, Ľubomír Šatka
Középpályások: Marin Ljubičić, Vida Kristopher, Kalmár Zsolt, Vida Máté, Christián Herc, Timotej Záhumenský, Esmerald Aluku
Támadók: Erik Pačinda, Vakou Issouf Bayo, Marko Divković, Maksym Tretiakov

 

 hirdetes_300x300  

A Fradi elleni közel telt ház jól mutatta, hogy a sárga-kék szurkolók éhesek a sikerre, és hálásak minden gesztusért.

 

Ezt erősítheti szemükben a csapat magyarosítása is, melyet a második Vida és főleg Kalmár Zsolt végleges megszerzése jelenti. Tovább „magyarosodhat” tehát a kezdő tizenegy, így még több játékos érti is majd a magyar szurkolást.

 

Kalmár értéke a mértékadó transfermarkt szerint 675 ezer euró, de a DAC-nak vélhetően ennél olcsóbban sikerült őt megszereznie. Annál is inkább, mert ára a Bröndgyből való távozása után épp Dunaszerdahelyen emelkedett egy év alatt közel 60 százalékkal. Ez pedig a csapat sikere.

 

Vida Máté értéke 700 ezer euró körüli a transfermarkt szerint, és jött ugye az ukrán Tretyakov is. Ezek az igazolások azt jelzik, hogy a klubvezetés komolyan gondolja az építkezést, amihez nemzetközi tapasztalatokra és jó eredményekre van szükség.

 

A DAC jelenlegi kerete számára a Dinamo Tbiliszi verhető ellenfél, a hazai mérkőzés előtt a fogadóirodák 1,6-os szorzóval Kalmárékat favorizálják. Egy jó csütörtöki eredmény és egy jó védekezés Grúziában elég lehet a továbbjutáshoz.

 

A hírek szerint a klub már Rossi utódát is megtalálta, akit július 20-án jelentenek be. Addig azonban még az olasz tréner vezeti a klubot, és mindent meg is tesz majd a jó eredményért.

 

A Körképen nem fog múlni, mi ott leszünk a MOL Arénában és Tbilisziben is. A bérletvásárlás, a csütörtöki hazai telt ház és grúziai túra szervezése jelzi, hogy a szurkolók is igencsak odateszik majd magukat.

 

Hajrá DAC, hajrá európai kupaszereplés.

 

Király Zsolt

Nyitókép: Bíró Attila fb-oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!