A DAC legénysége már megérkezett Tbiliszibe, ahol csütörtökön komoly kihívás vár rájuk, mégpedig a továbbjutás az Európa-ligában. Mindeközben nyilvánvaló, hogy ez lesz utolsó mérkőzésük Marco Rossi irányításával, hiszen péntektől már Peter Hyballa lesz az új edzőjük.

 

Gondolhatnánk, hogy a játékosoknál némi bonyodalmat okoz majd, hogy hirtelen kell váltaniuk, saját beszámolóik szerint azonban erről szó sincs.

 

„Muszáj a játékunkra összpontosítanunk és koncentrálni. Mikor új edző jön, gyorsan meg kell ismerkednünk, és megértenünk, hogy mit vár el majd tőlünk. Most győzelmi búcsút akarunk elérni Rossinak.”

 

hangsúlyozta Marin Ljubičič, a TASR-nek.

 hirdetes_810x300  

 

Elindult a DAC Tbiliszibe, a tévé is közvetíti a csütörtöki meccset

 

„Korábban tudtuk, már megbékéltünk vele. Aki jön, az jön, aki megy, az megy. Mi játékosok összetartunk”

 

tette hozzá Patrik Macej.

 

Az 55 esztendős Rossi 2017 júniusától irányította a DAC csapatát, ráadásul rögtön a harmadik helyig vezényelte a sárga-kékeket a Fortuna Ligában, amivel a 25 éve várt európai kupaszereplést is elhozta a dunaszerdahelyieknek.

 

„Rossival nagyon jó kapcsolatunk van. Tudjuk meddig van itt, mikor megy el. Az új edzőn egyelőre egyáltalán nem gondolkozunk. Most ő van itt, és minden megteszünk azért, hogy győzelemmel távozzon. Szeretnénk meghálálni neki azt a munkát, amit ezért a klubért végzett. Köszönjük neki, és hiszem, hogy a továbbjutással még egy olyan kisebb mosolyt is csalhatunk az arcára”

 

mondta Kristián Koštrna.

 

On Tour Tbiliszi – Így mennek a DAC szurkolók Grúziába

 

Ahhoz, hogy Dunaszerdahelyen ismét nemzetközi mérkőzést játszhasson a DAC csapata a nyáron, minimálisan gólt kell szereznie Tbilisziben. Nem csoda hát, hogy a csapat harcias hangulatban érkezett meg a grúz fővárosba.

 

„Tudatában vagyunk annak, hogy mi vár ránk, és mit kell tennünk. Úgy gondolom, hogy senki sem gondolkozik azon, hogy mi lesz három-négy nap múlva, inkább az jár a fejünkben, hogy mi lesz két nap múlva. Ilyen a helyzet, én úgy állok hozzá, mintha Rossi még egy évig lenne az edzőn. Mikor elmegy, akkor majd átállok az új edzőre. Jelenleg nem látok ebben semmilyen akadályt.”

 

zárta Tomáš Huk.

 

Rossi védencei múlt héten 1:1-es döntetlent játszottak a Mol Arénában a Tbiliszivel. Ahhoz, hogy gond nélkül továbbjussanak, legalább egy 1:0-ás győzelemre lenne szükségük, vagy egy 2:2-es döntetlenre.

 

Világi: Mától a bajnoki cím megszerzésére törekszünk

 

A csapat odaérkezés után már abszolvált egy edzést, holnap pedig a Tbiliszi 55-ezres stadionjában készülnek majd.

 

A Körkép.sk csapata is elkísérte a csallóközi csapatot Grúziába, így helyszíni riportokkal is jelentkezünk majd.

 

teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:
Címkék: DAC Főoldal Tbiliszi

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!