Jelenleg elég távolinak tűnik annak esélye, hogy Szentpétervárat is megpróbálhassa bevenni a DAC. A 3:1-es csütörtök esti vereség komoly kihívás elé állítja Peter Hyballát és játékosait is. A képlet egyszerű: ha jövő héten győzünk Minszkben – legalább három rúgott góllal, akkor továbbmehetünk, ha nem, akkor sajnos csak ennyi fért bele az európai álomba.

 

A sárga-kékek hasonlóan a Tbiliszi elleni hazai meccshez, most is aktívabban kezdtek, viszont az ellenfél rögtön az első helyzetét gólra tudta váltani. Később Milan Šimčák 5 perc alatt az öltözőben találta magát, miután két sárgalapot is begyűjtött feleslegesnek tűnő szabálytalanságok miatt.

 

Igaz, ezután emberhátrányban egy 11-esből még egyenlíteni tudott Pačinda, a Minszk azonban teljesen kihasználta, hogy előnyben játszik.

 

 hirdetes_300x300  

„Az első gól a védelemből visszapattanó labdából jött, miközben két játékos volt a mi két játékosunkra, a labda végül az ő játékosukhoz pattant. A második gólnál én voltam küzdelemben, mozdultam a hosszú labdára, de a felugrásnál alulmaradtam. A harmadik gól teljesen felesleges volt, elfogyott az erőnk, a támadó játékos megtalálta csapattársát a kapu előtt, Paťo Macej nem mozdult rá, így szépen gólt szereztek. Ennek nem szabadott volna megtörténnie velünk. A továbbjutásra még mindig van esélyünk, még akkor is, ha az futballcsoda lenne.”

 

nyilatkozta a mérkőzés után Ľubomír Šatka, a DAC védője a Profutbal.sk-nak.

 

Úgy látszik, a dunaszerdahelyiek némileg ráfizettek a tapasztalatlanságra, hogy fiatalabb keret állt szemben az idősebb, tapasztaltabb gárdával.

 

„Az én szemszögemből három nagy hibánk volt – három buta gól. Ilyen hibák hátul egyszerűen elképzelhetetlenek. Nem tudom, hogy a fiúk tudatosítják-e, hogy ‘Európát’ játszanak…”

 

összegezte a mérkőzés egyetlen hazai góljának szerzője, Erik Pačinda az eredményt.

 

Körkép.sk

 

„Kiegyenlített találkozót játszottunk velük, az egyetlen különbséget csupán a hibáink jelentették. A Minszk megmutatta, hogy tapasztalatokkal rendelkezik, a gyors focit részesíti előnyben és ehhez rendelkezik is a megfelelő játékosokkal elől és hátul is. Nehéz átjutni rajtuk, de lehet velük játszani. Az edző végig a támadó játékra ösztönzött bennünket (…) Mi tartottuk nyomás alatt őket, de ők szereztek gólokat”

 

nyilatkozta Pačinda.

 

A védelem hibáinak emlékét elmoshatta volna Bayo, aki ajtó-ablak helyzetben rontott.

 

„Ez már Európa. A legkisebb hibákat is büntetik és ha ráadásul ilyen helyzeteket nem értékesítünk, nem fogunk győzni és nem leszünk sikeresek. Ha berúgta volna, megőriztük volna az eredményt és onnantól teljesen más lett volna a feladatunk. Bayonál pontosan ez a gond, hogy nem tudja a száz százalékos helyzeteket kihasználni. Reméljük, hogy tanul belőle és elkezdi kiaknázni a tehetségét”

 

folytatta Pačinda.

 

körkép.sk

 

Marin Ljubičić, a DAC csapatkapitánya a mérkőzés után a következőképpen értékelt.

 

„Az első félidőben jobbak voltunk, mint az ellenfél, több helyzetünk volt, de felesleges gólt kaptunk. Mondhatni a Dinamonak semmilyen helyzete sem volt az első félidőben. A játékosunk kiállítása után nehezebb volt, az Európa ligában többet kell futni, mint a Fortuna Ligában. Büntetőből szereztünk gólt, 1:1 lett az állás, a második félidőben kitűnő helyzetünk volt, mikor Bayo egyedül ment a kapusra, de nem jött össze. Az 1:3-as vereségnél is rosszabb, hogy a 94. percben kaptunk gólt. 1:2-nél még kitalálhatunk valamit, de 1:3 után már nehéz. Reménykedünk, bizakodunk. Vasárnap Nagymihály ellen játszunk, utána elmegyünk Minszkbe egy szép mérkőzésre. Sohasem tudhatjuk, mit ad vissza a labda”

 

nyilatkozta Ljubičić.

 

A találkozót sokban befolyásolta az ukrán játékvezető, Bojko is, akivel a mérkőzés alatt többet kommunikáltak a játékosok, mint egymással. A legérzékenyebb döntése Šimčák kiállítása volt.

 

Körkép.sk

 

„A piros lapról lehetne vitatkozni. Az már a második beavatkozása volt Šimčáknak, és a második sárgája, amiről úgy vélem, nem kellett volna ennyire szigorúan büntetni. A másik oldalról nézve Šimčák nem cselekedett ésszerűen a második szabálytalanságnál. Igaz, jól játszottunk hátrányban is, de az már teljesen más mérkőzés volt”

 

mondta Peter Hyballa a mérkőzés után, akivel Erik Pačinda is egyetértett.

 

„Jogos volt a kártya, félpályánál történt a szabálytalanság, a játékos véletlenül sem egyedül indult a kapura. Az emberek azonban maguk is biztosan látták, hogy a bíró kisség nehezen követte a mérkőzést és többet fújt az ellenfél javára. De ez a futball. Most mindannyiunknak össze kell fognunk, mint egy erős csapatnak és a visszavágón a maximumot hozni ki magunkból”

 

zárta Pačinda.

 

A mérkőzés összefoglalója:

 

 

profutbal.sk, teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: profutbal.sk

Megosztás:
Címkék: Főoldal

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!