Két hét alatt öt tétmérkőzés. Nem volt ideje pihenni a DAC játékosainak, hiszen a hétvégi fortunaligás meccsek mellett a Slovnaft Cupban is helyt kellett állniuk. A válogatott szünet előtti utolsó párharcot jó lenne az eddigi eredményekhez mérten győzelemmel hozni.

 

Az elmúlt két hétben sikerült a Mol Arénában legyőzni a Nagyszombatot, majd a szlovák kupában idegenben a Bellust, szintén idegenben a Szenicét, kedden pedig Varannóról tértek haza győzedelmeskedve a sárga-kékek. A mai találkozó – amennyiben győzelemmel végződik – így feltehetné az i-re a pontot, hogy maximális elégedettséggel vonulhassanak pihenni a játékosok.

 

 „Eléggé babonás vagyok, de az ilyesfajta számmisztikákban annyira nem hiszek. Bíztam benne, hogy ilyen jó eredményeket fogunk elérni, és annak ellenére, hogy elvárhatók voltak tőlünk a győzelmek, abszolút nem volt könnyű dolgunk”

 

– mondja Vida Máté, aki Kristián Koštrna Szenicén elszenvedett térdsérülését követően a legutóbbi két mérkőzésen a védelem jobb oldalán szerepelt.

 hirdetes_300x300  

 

„Ajobbhátvéd posztja Koštrna sajnálatos sérülése miatt jelenleg egy kényszermegoldás számomra. Nem tudom, hogy hétvégén is azon a poszton kapok-e szerepet. Szenicén szerencsére adtam egy gólpasszt, szóval eddig jól sikerült megoldanom a dolgokat, bár előtte sose játszottam a védelem szélén. Ott próbálom a lehető legjobb teljesítményt nyújtani, ahova az edző állít.”

 

A ViOn jelenleg a tabella 10. helyén áll, idén pedig még nem sikerült idegenben pontot szerezniük.

 

„Tudjuk, hogy mi vagyunk a meccs esélyesei, de nem szabad a statisztikákból kiindulni, mert az megzavarhatja a fejeket. Semmiképp sem ajánlatos nagy mellénnyel kimennünk a pályára, maximális alázattal és eltökéltséggel kell tennünk a dolgunkat. A holnapira ugyanolyan felelősségteljesen készülünk, mint az ezt megelőző három összecsapásra. Az e heti kupa-, vagy a múlt hétvégi, Szenice elleni mérkőzésen is láthattuk, hogy nincs könnyű ellenfél, bárki meglepetést okozhat. Tehát maximális koncentráció kell ahhoz, hogy megszerezzük a három pontot,”

 

teszi hozzá a Budapestről származó, 22 éves labdarúgó.

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése az élvonalban:

2016.09.10. – ViOn-DAC 1:1, gólszerzők: Orávik 11m – Sarr, 1610 néző

2016.12.10. – DAC-ViOn 1:0, gólszerző: Vida, 3777 néző

2017.05.07. – ViOn-DAC 1:2, gólszerzők: Pintér – Brašeň, Pačinda, 2014 néző

2017.09.17. – ViOn-DAC 2:3, gólszerzők: Gešnábel 2- Kalmár 2, Divković, 1786 néző

2017.12.09. – DAC-ViOn 3:3, gólszerzők: Urgela öngól, Simon Pambou, Pačinda – Gešnábel, Cleber, Ewerton, 4385 néző

 

Pačinda nélkül

 

Ahogy arról korábban a Körképen is beszámoltunk, Erik Pačinda egyhetes eltiltást kapott Peter Hyballától. Pačinda, aki korábban alapember volt a csapatban, Peter Hyballa vezetése alatt többször is a kispadon ült. Az utóbbi négy meccsen elvesztette addigi stabil helyét a pályán. Először a 83. percben cserélte őt le az edző, a következő meccsen 72 percnyi időt kapott, majd kiszorult a kezdő csapatból.

 

Két mérkőzéssel ezelőtt a 66. percben kapott bizonyítási lehetőséget, a legutóbbi, Szenice elleni találkozón pedig nem egész tíz percet töltött a pályán – igaz, ez alatt az idő alatt gólpasszt adott, ami eldöntötte a három pont sorsát.

 

“Nem tudom, talán vannak bizonyos nézeteltérések az edzővel, talán nem vagyok a szíve csücske. Mindjárt itt a december, és remélem, hogy kicsit előrelépek és klubot váltok”

 

nyilatkozta Pačinda a Szenice elleni győztes meccs után.

 

Hyballa akkor gyorsan cáfolta játékosa szavait kiemelve, hogy 6 jó csatára van, akiknek játéklehetőséget kell adnia attól függően, hogy éppen milyen stílusú játékosra van szükség az adott mérkőzésen.

 

Pačinda felfüggesztéséről szűkszavúan nyilatkozott csak:

 

“A klubbal megegyeztünk, hogy ezzel a témával kapcsolatban nem nyilatkozom a sajtónak. Csak azt tudom megerősíteni, hogy az edző egy hétre felfüggesztett. A klubbal jövő hét hétfőn kellene újra találkoznunk”

 

A Fortuna Liga 11. fordulójának műsora:

 

Szombat, 2018. október 6., 16:00 ó: Ružomberok-Nitra, 17:00 ó: Slovan-Senica, Žilina-Podbrezová, Trenčín-Michalovce, 18:00 ó: DAC-Zlaté Moravce

Vasárnap, 2018. október 7., 17:00 ó: Trnava-Sereď

 

A DAC-Aranyosmarót bajnoki mérkőzés 18:00-kor kezdődik, játékvezetők Pavlík – Vorel, Ferenc.

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!