Nyitókép: skslovan.com

 

A magyar válogatott védőjével, Guzmics Richárddal erősített a Slovan Bratislava. A 31 éves magyar játékos már ma csatlakozik az égszínkékekhez Törökországban.

 

Guzmics szerződése a kínai Jenpien Funde együttesével még decemberben lejárt, ezután szabadon igazolhatóvá vált, tehát ő dönthetett arról, hogy hol folytatja pályafutását.

 

A 28-szoros védővel kapcsolatban többször is felmerült, hogy esetleg Lengyelországba térhet vissza, ugyanakkor az NB I-et sem zárták ki menedzserével. Végül azonban a pozsonyi Slovan lett a befutó.

 hirdetes_300x300  

 

„Mindenképpen olyan labdarúgóval akartunk erősíteni ezen a poszton, aki méltó vetélytársa lehet Vaszil Bozsikovnak és Kenan Bajricnak. Örülünk, hogy sikerült megegyeznünk Guzmics Richárddal, aki nemzetközileg is tapasztalt védő, futballozott Lengyelországban és Kínában is. Kiváló a fejjátéka és erős a párharcokban, ezeken a területeken pedig vannak hiányosságaink. Üdvözlöm őt a klubnál, remélem, hogy az együttműködésünk sikeres lesz”

 

mondta Ivan Kmotrík alelnök a klub hivatalos oldalának.

 

 

Kiderült, hogy Guzmics már tavaly is érdeklődött a pozsonyiak iránt, azonban akkor a két klubnak nem sikerült egyezségre jutnia.

 

Most nem hezitáltunk, amikor szabadon igazolható lett. Jól ismerjük őt a lengyel bajnokságból, a 2016-os Eb-n is nagyszerű teljesítményt nyújtott a nyolcaddöntőig jutó magyar válogatottban. A tapasztalata jól fog jönni az európai kupaporondon.

 

mondta Kmotrík.

 

Guzmics egy évre írt alá a Slovannal.

 

„Nagyon boldog vagyok, hogy a legeredményesebb szlovák klub játékosa lehetek. Azért jöttem ide, hogy hozzásegítsem a Slovant a céljai eléréséhez. Voltak ajánlataim Lengyelországból és Magyarországról is, de a Slovan volt az elsődleges választásom”

 

árulta el a magyar védő, akire mély benyomást tett a szlovák nemzeti stadion is, amely a Slovan bázisa lesz a jövőben.

 

 

nemzetisport.hu, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!