Nyitókép: nemzetisport.hu/imago

 

Március 21-én a nagyszombati A. Malatinský-stadionban fogadja a szlovák válogatott a magyarokat az Eb-selejtező E-csoportjában. Pavel Hapal, a szlovákok szövetségi kapitánya a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a találkozóval kapcsolatban.

 

„Mindenki arról beszél, hogy Szlovákia az esélyes, de számtalan példát láttunk már arra, hogy az előzetesen favoritnak tartott csapat csalódást okozott”

 

nyilatkozta Hapal, majd hozzátette

 

 hirdetes_300x300  

„Mivel Nagyszombatban rendezik a mérkőzést, valóban nagyobb esélyünk van a győzelemre, de a pontokért kőkeményen meg kell küzdenünk. Kiélezett találkozóra és szikrázó küzdelemre számítok, nem túlzás kijelenteni, hogy rangadóval kezdünk. Hatalmas az érdeklődés, a szurkolók biztosan remek hangulatot varázsolnak a stadionba.”

 

A cseh szakember bevallotta, hogy már elkezdték feltérképezni a Rossi-legénység erősségeit és gyengéit is.

 

„Már elkezdtük feltérképezni a magyar válogatottat, amely Marco Rossi irányításával agresszívan és szervezetten futballozik, a legnagyobb erőssége pedig a csapategység”

 

folytatta a szlovákok kapitánya.

 

„Természetesen néhány gyenge pontot is felfedeztünk, de ezeket egyelőre megtartom magamnak. A magyaroknak talán nincsenek olyan játékosaik, mint Luka Modric vagy Gareth Bale, de a futball nem egyéni sportág, ezért éppen a csapategységben bízhatnak.”

 

A két ország történelmi múltja és jelene miatt parázs hangulatra számít Hapal.

 

„Elég időt töltöttem Szlovákia kispadján ahhoz, hogy tudjam, mit jelent ez a párosítás az országnak. Remek hangulat lesz a stadionban, ez nyilván a labdarúgók teljesítményére is hatással lesz, bízom benne, hogy sportszerű légkörben, incidens nélkül ér véget a találkozó. Ha ki akarunk jutni a kontinenstornára, mindenképpen győznünk kell hazai pályán, csak a három pont elfogadható. Ennek megszerzéséhez viszont helyzetek és gólok kellenek, ezért megígérhetem, hogy támadó felfogásban lépünk pályára, ám a fegyelmet és a taktika betartását minden játékosomtól megkövetelem, nem akarok ész nélkül a falnak rohanni.”

 

nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!