Nyitókép: körkép.sk/kzs

 

Ma 15 órától a rózsahegy csapatát fogadja a DAC a Fortuna Liga felsőházi rájátszásának első fordulójában. Eddig sem babra ment a játék, most már azonban különös fontosságú, hogy ne veszítsen feleslegesen pontokat a sárga-kék csapat.

 

A DAC a tabella 3. helyéről vág neki a tízfordulós küzdelemnek. Habár az utóbbi időben jó eredményeket értek el a dunaszerdahelyiek a lipótiakkal szemben, ma koránt sem számíthatunk könnyed összecsapásra. Míg a DAC két vereséggel indította a tavaszt, addig a Rózsahegy már 7 forduló óta veretlen, ráadásul tavasszal eddig nem rezdült a hálójuk, így a 4. helyről várják a rájátszást.

 

Természetes, hogy Peter Hyballa védencei szeretnék megtörni a Rózsahegy sorozatát, azonban ebben Vida Kristopherre és Vida Mátéra sem számíthat a német szakember.

 hirdetes_300x300  

 

„Nehéz összecsapásra számítunk, ismerjük az ellenfelünk erejét, amely tavasszal még nem kapott gólt. Igyekszünk mi lenni azok, akik megtörik ezt a sorozatot. Bízom benne, hogy sikerül győznünk, mert ezzel a három ponttal alaposan meglépnénk előlük,”

 

nyiilatkozta Ľubomír Šatka a találkozó előtt.

 

Peter Hyballa nem becsüli alá az ellenfélt és mindenképp érdekes találkozóra számít

 

„A Rózsahegy egy remek csapat, erős támadósorral. Ősszel két kiegyenlített és küzdelmes találkozót játszottunk ellenük. Tavasszal még nem kaptak gólt, ami mindenképpen figyelemreméltó. Tavaly az volt az érzésem velük kapcsolatban, hogy nagyobb hangsúlyt fektetnek a támadójátékukra, ám most úgy tűnik, hogy az alapos védekezés került náluk az előtérbe, amelyből kiindulva nagyon veszélyes ellentámadásokat képesek vezetni.

Érdekes meccs vár ránk egy következő olyan ellenféllel szemben, amelyik a gyors kontrákra rendezkedik be. Ha a táblázatra pillantunk, akkor egyértelmű, hogy egy nagyon fontos összecsapás lesz a holnapi. Tisztában vagyunk azzal, hogy az esetleges sikerünkkel 11 pontosra növelnénk előnyünket az Európa-ligáért zajló harcban, ami nagy motiváció,”

 

nyilatkozta a szakember az fcdac.sk oldalának, majd hozzátette, hogy

 

„A mostani hétvége után válogatott mérkőzések miatti pauza jön, és a Rózsahegy elleni eredmény a szünet alatti hangulatot is befolyásolja. Remélem, hogy a csodálatos szurkolóink segítségével sikerrel vesszük a mérkőzést, megalapozva ezzel az elkövetkező hetek jó hangulatát. Holnap tehát először menjenek el templomba, majd fogyasszák el a finom ebédet, ezt követően pedig teli torokból üvöltsék, hogy ’Hajrá, DAC!”

 

zárta Hyballa.

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése az élvonalban:

2017.10.28. – Ružomberok-DAC 1:1, gólszerzők: Kružliak (11 m) – Živković, 1412 néző

2018.03.10. – DAC-Ružomberok 3:0, gólszerzők: Černák, Pačinda, Šatka, 5111 néző

2018.05.19. – Ružomberok-DAC 0:4, gólszerzők: K. Vida 2, Ljubičić, Bayo, 1527 néző

2018.08.11. – DAC-Ružomberok 2:2, gólszerzők: K. Vida, Pačinda (11 m) – Tandir, Qose, 7043 néző

2018.11.10. – Ružomberok-DAC 0:1, gólszerző: Bayo, 1749 néző

 

A DAC-Rózsahegy bajnoki mérkőzés 15:00-kor kezdődik, játékvezetők Chmura – D. Hrčka, Jenčura. A Körkép.sk tudósítója ma is ott lesz a stadionban és élő videókkal jelentkezik az összecsapás alatt.

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.