Nyitókép: fcdac.sk

 

Vasárnap délután a DAC is felavathatja a szlovák nemzeti stadiont, mely – bár papíron még nem nyerték meg a pályázatot – a Slovan otthona is. A válogatott miatti szünet után remélhetőleg harcias kedvben látnak neki a három pont begyűjtésének a dunaszerdahelyiek.

 

A DAC nem dicsekedhet túl jó mérleggel a Slovan ellen. Eddig 56 alkalommal mérték össze erejüket, azonban ebből csak 10 DAC-győzelem született 12 döntetlen és 34 vereség mellett.

 

A sárga-kék szurkolók ugyancsak ki vannak éhezve a sikerre, hisz utoljára 2017 őszén, a Mol Aréna főtribünjének avatóján ünnepelhették szeretett csapatunk győzelmét a pozsonyiak ellen, emellett még túlságosan élénken él emlékezetükben az idei februári stadionavató, mikor a tűzijátéknak talán csak a vendégek tudtak szívből örülni.

 hirdetes_300x300  

 

Nem csak a DAC szurkolóinak lesz új(szerű) a mai szurkolás, hisz az égszínkékek még csak második bajnoki mérkőzésüket abszolválják majd a téglamezei stadionban. A 22 és félezer férőhelyes stadion valószínűleg nem lesz teltházas, információink szerint a hazaiak körülbelül 12 jegyet értékesítettek a mai derbire és a még a DAC szurkolóknál is van mintegy 100-150 szabad hely a vendégszektorban.

 

Peter Hyballa, a DAC vezetőedzője a mérkőzés előtt a klub hivatalos honlapján nyilatkozva kiemelte, hogy számukra ez egy szokványos hárompontos mérkőzés lesz.

 

Számunkra ez ugyanolyan mérkőzés lesz, mint a többi. Tudjuk, hogy a Slovan egy nagyon jó csapata, a legutóbbi két alkalommal kiegyenlített mérkőzést játszottunk ellenük, de mindkétszer kikaptunk. Nagyon kell majd összpontosítanunk, mert most minden mérkőzés nagyon fontos számunkra. Tudjuk, hogy sokkal több szurkoló lesz, mint más stadionokban, de számunkra ez egy szokványos, hárompontos mérkőzés.

 

A csapattal kapcsolatban kiemelte, hogy mindenki jó formában tért vissza a szünet után, csupán Šatka játéka kérdéses.

 

A csapat rendben van, visszatértek játékosaink a válogatottaktól, mindenki jó formában van, de Ľubomír Šatka játéka még kérdőjeles. A tegnapi edzést félbeszakította és még kérdéses, hogy játszhat vagy sem. Vida Kristopher még nem léphet pályára, ő várhatóan a jövő héten kapcsolódik be ismét a csapat edzéseibe. Ami a többi játékost illeti – mindenki rendben van.

 

Hyballa szerint jók az esélyeik a Fortuna Liga éllovasa ellen, nem a döntetlent tekintenék sikernek.

 

Három pontért megyünk, nem egyért, mert tudjuk, hogy nagy esélyünk lehet a Slovan ellen. Energikusak vagyunk a támadásokban, a védekezésünk is sokkal jobb – ez nagyon fontos lesz a Slovan ellen. Úgy gondolom, a Slovan is győztes szándékkal lép pályára és mi is, így remélem, hogy egy nagyon látványos mérkőzés lesz.

 

A magyar nemzeti tizenegy kötelékéből visszatérő Kalmár Zsolt az fcdac.sk-n nyilatkozva kiemelte, hogy szívesen megörvendeztetnék a sárga-kék szurkolókat, akik nagy erőkkel készülnek a mai derbire.

 

„Rendesen fel kell készülnünk a Slovan elleni mérkőzésre. Ismerjük az erős és gyenge oldalukat is, egész héten erre készültünk. Fontos mérkőzés lesz, pontokat kell gyűjtenünk ahhoz, hogy újra visszakerüljünk a második helyre. Tudjuk, hogy ez egyáltalán nem lesz könnyű, hiszen az ellenfél kiemelkedő minőséget képvisel, de mindent meg fogunk tenni a győzelemért.”

 

A találkozó 15 órakor kezdődik. A Körkép.sk tudósítója ma is a helyszínen lesz, ahonnan élővideókkal és fotókkal jelentkezik majd. Ezen felül portálunkon percről percre követjük majd a mérkőzést szöveges közvetítésünkben.

 

Hajrá DAC!

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.