Nyitókép: fcdac.sk

 

17 órától Zsolna ellen léptek pályára a sárga-kékek, Kalmár Zsolt duplájával pedig sikerült elérni a kitűzött célokat: a bajnoki ezüstérmet és az Európa Ligás részvételt.

 

Azt már a mérkőzés előtt tudtuk, hogy mi kell ahhoz, hogy a hátralévő néhány fordulót viszonylagos nyugalommal játszhassa végig a csapat, bár a Rózsahegy némileg bekavart azzal, hogy legyőzte a Slovant.

 

A DAC abban az esetben tudta bebiztosítani helyét az európai kupaporondon, ha ma kikapnak a rózsahegyiek a pozsonyiaktól. Ebben az esetben mindegy lett volna, hogy milyen eredmény születik Zsolnán. A másik eshetőség szerint legalább 1 pontot el kellett hozni a sosonoktól.

 hirdetes_300x300  

 

Egy zsolnai győzelem azonban nem csak a kupaszereplést, de a történelmi ezüstérmet is elhozta a dunaszerdahelyieknek.

 

Kalmár Zsolt már a 13. percben megszerezte a vezetést a sárga-kékeknek, majd a második félidő első felében, az 57. percben Vida Kristopher passzából kettőre növelte a csallóköziek előnyét. Ezután a DAC kissé kényelmesebb tempóra fogta a játékot. A zsolnaiak mindent megpróbáltak, és egyszer-egyszer egészen közel kerültek Jedlička kapujához. Végül a hosszabbítás második percében Šatka hibája után Škvarka góljával szépítettek, azonban a győzelmet már nem tudták elvenni Hyballáéktól.

 

Így a kedvezőtlen időjárás ellenére is ünneplésbe kezdhetett a mérkőzésre a csapatot elkísérő körülbelül 300 DAC-drukker.

 

 

MŠK ZSOLNA – FC DAC 1904 1:2 (0:1) 

 

Fortuna Liga, rájátszás, 7. forduló, MŠK Zsolna stadion, 2019.05.05., 17:00

Játékvezetők: Kružliak – Somoláni, Hancko

Nézőszám: 2303

Góllövők: 94. Škvarka ill. 13. 57. Kalmár

Sárga lap: 28. Gamboš, 44. Vallo, ill. 25. Čmelík

DAC: Jedlička – Davis, Huk, Šatka, Koštrna – Vida M., Kalmár (91. Blackman), Ronan – Vida K. (84. Bednár), Divković, Čmelík (66. Herc)

Zsolna: Holec – Sluka, Králik, Minárik, Vallo – Škvarka, Gamboš, Myslovič (77. Gerebenits) – Mihalík (87. Sula), Boženík, Bernát (69. Jánošík)

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 53% – 47%

Lövések: kapura: 6:5, mellé: 3:2

Szöglet: 4:4

Les: 1:1

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Megosztás:
Címkék: DAC

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!