Nyitókép: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Két fordulóval a szlovák másodosztály küzdelmeinek vége előtt 3:1-es győzelmet aratott a KFC Komárom az Inter Bratislava felett. A három ponton túl ezzel sikerült megtörni a március 30. óta tartó negatív hazai sorozatot. 

 

A lila-fehérek szombati győzelmükkel 43 ponttal állnak a bajnokság 5. helyén, és jelenleg jobb a helyezésük, mint az előző idény végén (akkor a 6. helyen végeztek – a szerk. megj.), ráadásul már csak egy ponttal maradnak le a vezetőség által kitűzött minimálisan elérendő céltól.

 

A KFC ebben az idényben a vártnál kevésbé remekelt hazai pályán – 12 győzelmüknek csak fele született a hazai közönség előtt, ebből tavasszal a szombati volt a második hazai diadal.

 hirdetes_300x300  

 

A találkozó az előzetes elvárásoknak megfelelően nem volt túlságosan megterhelő Olejník edző védencei számára. A kiesőhelyen álló Inter Bratislava jóval lassabb tempóban játszott, mint a hazaiak. A mérkőzés ezáltal nem bővelkedett izgalmakban, a három komáromi és egy vendégtalálaton kívül csupán a jópár kihagyott helyzetre kapták fel a fejüket a szurkolók.

 

A gólgyártást Domonkos Kristóf kezdte meg a 38. percben, majd röviddel utána Samir Nurkovič kapitány is betalált, ezzel viszonylagos nyugalomban mehettek félidőre a hazaiak. A második játékrész első felében Mészáros András szerezte meg a hazaiak harmadik gólját. A vendégek szépítő találata Damien Clément Marie nevéhez fűződik.

 

A lelátón maroknyi Inter-szurkoló adta meg az alaphangulatot, akik a mérkőzés nagy része alatt saját játékosainak is edzőjének „üzengettek”, célozva arra, hogy jelen állás szerint a következő szezont a harmadosztályban lesznek kénytelenek megkezdeni.

 

reprofoto/futbalnet.sk

 

A komáromiak legközelebb május 18-án a listavezető garamszentkeresztiek ellen lépnek pályára. A bajnokságot pedig egy héttel később, május 25-én hazai pályán zárják Tőketerebes ellen.

 

Komjáthy Petőcz Andrea

 

Képgalériánkért görgess lejjebb!

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.