Nyitókép: körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Két fordulóval a szlovák országos II. liga idényének vége előtt már biztos, hogy mely három csapat búcsúzik, a negyedik sorsa pedig lehet, hogy már ma megpecsételődik. Ugyanakkor a történelmi sikert elérő komáromiaknak nem kell aggódniuk amiatt, hogy visszacsúsznának az alacsonyabb szintű bajnokságba.

 

Héthárs (Lipany), az Inter Bratislava és meglepetésre az előző szezonban még fortunaligás FC Tatran Sároseperjes már biztosan búcsúzik a II. ligától május végén. A negyedik távozó kiléte még nem ismert, de annyit már most is tudni, hogy vagy a tőketerebesiek, vagy az FC Lokomotíva Kassa lesz kénytelen búcsút inteni az országos bajnokságnak.

 

Helyükre olyan klubok érkeznek, mint a Slovan B, Rózsahegy B, ha csak Rimaszombat vagy Fülek nem tud behozni rajtuk 14 pontot öt forduló alatt. A keleti III. ligából Pozsonyhoz hasonlóan biztos már az FC Kassa feljutása. A nyugati régió győztese még bőven kérdőjeles: Bellus 5 ponttal vezet Maniga (Malženice), Nyitra B és Puhó csapatai előtt, miközben még öt forduló van hátra a bajnopkságból.

 hirdetes_300x300  

 

A komáromiak eközben már sorozatban második szezonjukat töltötték az országos szintű bajnokságban, ráadásul jelenlegi ötödik helyüknél jobb helyezést is elérhetnek, amennyiben jól sikerül az utolsó két találkozójuk.

 

Olejník edző védencei ma a listavezető Garamszentkereszt otthonába látogatnak. Minden bizonnyal harcos meccsre számíthatunk, hiszen a Pohronie és a Poprád csapata is 55 pontot gyűjtött eddig, a végső győztes pedig lehetőséget kap a Fortuna Ligába való feljutásra. Azonban, ha a komáromiak ma pontot vagy pontokat rabolnak Garamszentkereszten, úgy akár a bajnok kilétét is eldönthetik.

 

A komáromiak újult erővel vágnak neki az utolsó két csatának, hisz maguk mögött tudhatnak egy hazai diadalt, ráadásul május 25-én Tőketerebes ellen szeretnék győzelmi hangulatban ünnepelni szurkolóikkal a szezon végét.

 

A Pohronie – KFC Komárom találkozót a futbalnetTV élőben közvetíti:

 

 

A tabella aktuális állása:

 

reprofoto/futbalnet.sk

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!