Nyitókép: mlsz.hu

 

„A világ egyik legnagyobb futballhagyományaival rendelkező országának csapatát, Uruguayt látja vendégül november 15-én a magyar férfi labdarúgó-válogatott. A találkozó történelmi: az új Puskás Arénában, a 2020-as Eb egyik helyszínén fogadjuk a kétszeres világbajnokot! Ezen a találkozón vesz búcsút a szurkolóktól a 2018-ban visszavonult Gera Zoltán, aki júliustól átveszi az U21-es válogatott irányítását”írja hivatalos oldalán a Magyar Labdarúgó-szövetség.

 

A november 15-én rendezendő összecsapás helyszíne a Népstadion helyén, és annak elemeit is felhasználva készülő új Puskás Aréna lesz, ezzel a találkozóval nyitja meg kapuit Európa, és a világ egyik legmodernebb, 68 ezer néző befogadására alkalmas létesítménye, amely a 2020-as Európa-bajnokság alkalmával négy találkozónak ad majd otthont.

 

Egyben búcsúmérkőzés is lesz az összecsapás. Tavaly Gera Zoltán, az elmúlt évek kiemelkedő hazai labdarúgója (97 mérkőzésen 26 gól) egy sérülést követően egyik napról a másikra volt kénytelen abbahagyni sikeres pályafutását.

 hirdetes_300x300  

 

Gera Zoltántól klubja, a Ferencváros és az MLSZ ezen a találkozón a szurkolókkal közösen búcsúzik el. A szakember július elsejétől átveszi a 2021-es, magyar-szlovén rendezésű Eb-re készülő U21-es válogatott vezetését. Ez a feladatkör nem ad lehetőséget arra, hogy folytassa munkáját a magyar bajnok együttesnél, így távozik a zöld-fehérek szakmai stábjából, és Marco Rossi mellett is kevesebb feladatnak tud eleget tenni.

 

mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.