Nyitókép: Komjáthy Lóránt

 

A nagy meleg ellenére is szinte teltház előtt játszott felkészülési mérkőzést a KFC Komárom és a Slovan Bratislava csapata. A Fortuna Liga friss bajnoka háromgólos győzelemmel térhetett haza, azonban ez nem azt jelenti, hogy szégyenkezniük kellene a komáromiaknak.

 

A lila-fehérek a tabella 5. helyén zárták a szlovák országos másodosztály küzdelmeit. A csapat csupán három nappal a szombati mérkőzés előtt kezdte meg a nyári felkészülést. Néhány stabil játékosuk átmenetileg vagy véglegesen nem volt ott a találkozón, azonban jócskán akadtak új arcok, akiket tesztelhetett Olejník edző.

 

Ugyanez volt a helyzet a Slovan oldalán is, hisz a gólkirály Šporart, a magyar válogatottnál góllal debütáló Holmant vagy épp a korábbi DAC-játékos Ljubičičet sem láthatta a komáromi közönség élőben, játék közben.

 hirdetes_300x300  

 

A hazaiak az első félidőben jól tartották magukat, sikerült kivédekezni a pozsonyiak helyzeteit, akiknek csak egy gólt sikerült rúgniuk az első 45 perc alatt, ráadásul néhány jó helyzetet is sikerült kialakítaniuk. Egy-két helyzetüknél felhördült a közönség, azonban a várva-várt gól elmaradt.

 

fotó: Komjáthy Lóránt

 

A második félidőben harciasabbak voltak a hazaiak, azonban kevesebbszer jutottak el a Slovan tizenhatosához.

 

Érdemes kiemelni a hazaiak hálóőrét, aki nem egyszer bravúros védéseket mutatott be. Leckéšit épp ezért a mérkőzés utolsó perceiben való lecserélésekor hangosan tapsolta meg a komáromi közönség.

 

Láthatóan mind a két csapatnál az volt az elsődleges szempont, hogy a potenciális új játékosaikat teszteljék, így kevésbé volt élvezhető a játék, azonban így is nagyot lépett előre Komárom azzal, hogy a Bajnokok Ligájára készülő csapat ellenfeléül választotta.

 

KFC KOMÁRNO – ŠK SLOVAN BRATISLAVA 0:3 (0:1)

Gólok: 42., 87. Čavrič, 68. Moha

 

KFC Komárom: Leckéši (86. Jankovič) – D. Ujlaky (46. Baša), Ondruš (46. Kollár), Antálek, Krén – Šimko, Zemko (17. Valach) – Lupčo (46. Adayilo), E. Ujlaky (46. Pittner), Pinte (46. Militosyan) – Rymarenko

Slovan Bratislava: Šulla (46. Ružinský) – Medveděv (46. Apau), Abena, Bajrič (46. Guzmics), Suchockij (46. Kozlovský) – Nono – Daniel (67. Dražič), Dražič (46. Rigo), Moha – Ratao, Čavrič

 

A mérkőzés összefoglalója:

 

 

A komáromiak a továbbiakban június 18-án a tavalyi bajnok Spartak Trnavával, majd június 29-én a szintén fortunaligás Aranyosmaróttal mérkőznek meg. Július 6-án a Csákvárt, július 13-án pedig a Dorogi FC-t fogadják a komáromi Városi Stadionban a lila-fehérek, július 10-én pedig a Vasas új stadionjában lépnek pályára.

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.