Nyitókép: Kvangdzsu, 2019. július 14. Gurisatti Gréta (j) bedobja a magyar csapat 64. gólját a koreai Kim Min Dzsu hálójába a női vízilabda selejtezőkörének B csoportjában játszott Magyarország – Dél-Korea mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 14-én. A magyar női vízilabda-válogatott 64-0-s sikerével a sportág történetének legnagyobb arányú győzelmét aratta. MTI/Kovács Tamás

 

Történelmet írt a magyar női vízilabda-válogatott, hiszen a sportág történetében még sosem született ekkora különbségű győzelem: a csapat 64–0-ra győzte le Dél-Koreát – írja a nemzetisport.hu.

 

A Bíró Attila vezette magyar válogatott első meccsén Dél-Koreával mérkőzött meg. A dél-koreaiak rendkívül fiatal csapattal álltak ki. Legidősebb játékosuk az 1996-os születésű kapusuk volt, a jegyzőkönyv szerint pedig 2005-ös születésű játékosuk is van.

 

Ennek fényében nem is lehetett kérdéses a magyar győzelem, azonban az eredmény valószínűleg mindenkit meglepett.

 hirdetes_300x300  

 

A magyar kapuban lehetőséget kapott a bemutatkozásra a 18 éves Magyari Alda is.

 

Legutóbb az 1985-ös universiadén esett hasonlóan sok gól, mikor Jugoszlávia férficsapata 62-0-ra győzte le Guetamalát.

 

Bíró Attila: Életem legunalmasabb és leghosszabb meccse

 

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Bíró Attila a mérkőzés után nyilatkozva elmondta, csak annyit kért a lányoktól, hogy ússzák meg sérülés nélkül, és „legyen ez bemelegítés a most következő konditermi edzésre plusz az esti vizes edzésre”.

 

Gyakorlatilag engem is meglepetésként ért, hogy ennyire gyenge az ellenfél, ugyanakkor megadtuk a tiszteletet, hogy nem szórakoztunk velük, nem bohóckodtunk. Így is ötven százalék alatti fizikai teljesítménnyel lőttünk ennyi gólt. Gyakorlatilag életem leghosszabb mérkőzése volt, és a legunalmasabb is.

 

nyilatkozta Bíró Attila.

 

Dél-Korea alanyi jogon szerepelhet a világbajnokságon, amúgy ide sem kerülhetett volna. Azért sok női válogatott van még a világon, amelyik sokkal, de sokkal jobb. Ez van. Letudtuk a meccset, szeretnénk minél hamarabb elfelejteni, aztán talán a lexikonokban benne marad, ha mások nem döntik meg a rekordot. Nem ezért jöttünk, sokkal komolyabb céljaink vannak.

 

tette hozzá a szövetségi kapitány, aki szerint a mérkőzés még az újoncok tisztességes vb-debütálásához is kevés volt.

 

Az érzés, a miliő hiányzott, nem láttunk kicsit keményebb faultokat, kiállításokat vagy fizikai, test a test elleni küzdelmet. Gyakorlatilag akkor szereztünk labdát, amikor akartunk, talán arra volt jó a mérkőzés, hogy a pálya méreteit, a kaput kicsit belőjék a lányok.

 

zárta Bíró.

 

FINA VIZES VILÁGBAJNOKSÁG, KVANGDZSU
NŐI VÍZILABDA, CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
B-CSOPORT


MAGYARORSZÁG–DÉL-KOREA 64–
0 (16–0, 18–0, 16–0, 14–0)


Kvangdzsu, 
500 néző. Vezette: Cheng (szingapúri), Waldow (új-zélandi)

 

MAGYARORSZÁG: Gangl – SZILÁGYI D. 10, Keszthelyi 5, Illés 3, PARKES 11, Vályi V. 3,Leimeter 3. Csere: Magyari (kapus), GURISATTI 8, TÓTH-CSABAI 7, Gyöngyössy 2, Horváth B. 4, RYBANSKA 8. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

 

DÉL-KOREA: Oh – Lim, Lee Cse Dzsung, Lee Dzsun Geun, Szon, Kim Je Dzsin, Cso. Csere: Kim Min Dzsu (kapus), Jun, Kwon, Ryan, Csoj, Kjung. Szövetségi kapitány: Dzsin Man Keun
Gól – emberelőnyből: 
5/5, ill. –
Gól – ötméteresből: 
3/3, ill. –

 

A magyar csapat következő ellenfele Kanada lesz. A találkozót július 16-én hazai idő szerint 2:50-kor rendezik. A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti.

 

nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!