Nyitókép: fcdac.sk/Lelkes Ernő

 

A DAC az utóbbi időben nem hozza a szurkolók által várt eredményeket, láthatóan kisebb krízis van a csapatban, ami kihat a klub körüli hangulatra. Vasárnap 1:1-es döntetlent játszottak a sárga-kékek, ami egy nehéz meccsnél beleférne, azonban nem ez a helyzet állt fenn.

 

Az utóbbi években nem nagyon fordult elő, hogy szurkolók saját játékosaikat fütyülték volna ki meccs közben, vasárnap azonban láthatóan sokaknál elszakadt az a bizonyos cérna. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a csapat nem mutatott rossz játékot, sőt! Szépen kidolgozott támadásokat lehetett látni, sokszor szó szerint leiskolázták a nagymihályiakat, azonban a focit gólokra játszák, azok pedig nem jöttek.

 

A hivatalos statisztikák szerint a DAC játékosai kilencszer lőttek a kapura és kilencszer mellé. Ezekből a helyzetekből csupán egyszer sikerült betalálni a hálóba.

 hirdetes_300x300  

 

Ezzel szemben a nagymihályiak ötször lőttek a kapu mellé és csupán egyszer a kapura, amiből meg is született a vezető góljuk a 8. percben.

 

A sárga-kékek, szinte hihetetlen sok szabadrúgást (27-et) és szögletet (10-et) rúgtak, azonban egyszerűen nem voltak képesek úgy kihasználni az adódó helyzeteket, hogy győzelemre vigyék a meccset.

 

Érthető hát a frusztráltság úgy a szurkolók, mint az edző és a játékosok részéről.

 

Peter Hyballa a mérkőzés után megdicsérte csapatát, úgy vélte, hogy „kijár nekik az elismerés”. Szerinte nincs krízis a csapatban.

 

Hogy krízis lenne a csapatban? Azt nevezném krízisnek, ha egy gyermekeket szállító menekülthajó elsüllyed a tengerben. Tavaly még mindenki a mellét verte, és azt kiabálta, hogy Hyballa a sztár. És, hogy mit szólok a szurkolói reakciókra? Szeretem ezt az országot, szeretem ezt a klubot, de ha valaki beszól, akkor visszaszólok. Nem azért vagyok itt, hogy seggbe rúgjanak, nem úgy neveltek a szüleim.

 

nyilatkozta a mérkőzés után a szakember.

 

Martin Jedlička a klub honlapján értékelte az egy pontot érő mérkőzést.

 

Mi vagyunk a DAC, minden találkozót meg akarunk nyerni. Egy újabb olyan összecsapás van mögöttünk, amelyen sok lehetőséget alakítottunk ki, de nem tudtuk kihasználni azokat. A Nagymihály egyszer került helyzetbe, és ők rögtön gólt is szereztek. Nehéz így futballozni. Egy olyan időszakon megyünk most át, amikor a szerencse is elpártolt tőlünk. Tovább kell dolgoznunk, hiszen csak közös erővel tudjuk megtörni ezt a sorozatot”

 

Kristián Koštrna, aki a műtétéből gyógyuló Kalmár Zsolt helyett viseli a kapitányi karszalagot, úgy érzi, hogy egyértelműen nyerniük kellett volna.

 

„A két elvesztett pont bánthat bennünket. A Nagymihály egyszer jött a kapunkhoz, és gólt szerzett belőle. Mi az egész mérkőzésen domináltunk. Hiányzott az effektivitás. Mi kialakítjuk a helyzeteket, mint múltkor a Trencsén ellen is, úgy most is. De ha nem tudunk gólt szerezni, nem nyerhetünk. (…) Connor és Kalmár fontos játékosaink, nagyon technikásak, támadó labdarúgók, akikre szükségük van a pályán, hogy kialakítsuk a helyzeteket. De vannak itt más játékosok is, hogy megmutassák magukat és tudták őket helyettesíteni.”

 

nyilatkozta Koštrna.

 

A mérkőzésen temérdek helyzetet alakított ki Vida Kristopher, de nem tudott betalálni a kapuba.

 

Igyekeztünk, ahogy tudtunk, kialakítottuk a helyzeteket, de nem volt egyszerű. Szerintem nem játszottunk olyan rossz focit, hogy a szurkolóink már a 20. percben fütyüljenek bennünket. (…) Van itt egy kisebb krízis, mivel nem úgy szedjük a pontokat, mint korábban. Az előző szezonban az utolsó percekben tudtunk gólt szerezni, most ez csak egy 1:1-re volt elég. Tovább kell dolgoznunk, hiszem, hogy a szurkolók mellettünk állnak majd”

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.