Nyitókép: mlsz.hu

 

Szerdán délelőtt elindult Splitbe a magyar válogatott, ahol október 10-én a horvát válogatott ellen lép pályára az Eb-selejtező következő fordulójában. Az indulás előtt Marco Rossi és Vida Máté nyilatkozott.

 

A szövetségi kapitány nincs könnyű helyzetben, ugyanis sorozatos sérülések és eltiltások nehezítik munkáját. Az alapemberek közül eltiltás miatt nem léphet pályára Splitben Nagy Ádám és Baráth Botond, Szoboszlai Dominik és Pátkai Máté pedig sérülés miatt hagyják ki a meccset.

 

A meccsre tervezett stratégia kidolgozásakor figyelembe kell vennünk, hogy ki az ellenfél és hol áll hozzánk képest. A vb-ezüstérmes horvátok ellen nem készülhetünk arra, hogy dominálni fogunk és mi játsszuk a futballt, de ez nem jelenti azt, hogy megváltozik a hozzáállásunk, és megpróbáljuk valahogy kivédekezni a kilencven percet. Ugyanazon elvek menték akarunk futballozni, mint eddig.

 

Ha kizárólag a védekezésre koncentrálnánk, és nem próbálnánk meg az előrejátékra is hangsúlyt fektetni, esélyünk sem lenne egy jó eredményre. Fontos lesz a védekezés, de követnünk kell a futballról alkotott elképzeléseinket. Mindössze két edzésünk volt, amelyeken gyakorolni tudtuk a taktikát, ez messze van az optimálistól, de arra elég volt, hogy átvegyük az alapstratégiánkat. Felkészültnek kell lennünk, és minden tőlünk telhetőt megtettünk annak érdekében, hogy valóban felkészültek legyünk Splitben.

 

 hirdetes_300x300  

 fogalmazott Marco Rossi.

 

Vida Máté három évvel ezelőtt lépett utoljára pályára az A-válogatottban, most ismét tagja a keretnek. A Dunaszerdahelyen futballozó középpályás az indulást megelőzően elmondta: a csapat mindent megtesz annak érdekében, hogy bravúrt érjen el Horvátországban és pontszerzéssel zárja a találkozót.

 

Nagyon örültem, hogy meghívtak a csapatba, egyáltalán nem ront az örömömön, hogy ehhez egy sérüléshullámra is szükség volt. Úgy érzem, rászolgáltam a meghívóra, de most nem az én személyem a fontos, hanem a csapat sikere, ezért dolgozom keményen a válogatottnál.

 

Nehéz dolgunk lesz Splitben, kulcsfontosságú, hogy szűken védekezzünk, lezárjuk a területeket, és ne hagyjunk kibontakozni a horvátokat. Ellenfelünknél világsztárok futballoznak, akik elsősorban támadásban rendkívül erősek. Minden bizonnyal jóval többet lesz náluk a labda, de bármennyire is nehéz feladat, megpróbálunk pontot szerezni a mérkőzésen.

 

 fogalmazott Vida Máté az elutazás előtt.

 

Körkép.sk, mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!