Nyitókép: dennikn.sk

 

Bár megszerezte a vezetést, végül 3:1-re kikapott a szlovák válogatott Rijekában szombat este a horvátoktól. A vb-ezüstérmes horvát válogatott ezzel biztosította helyét a jövő évi, részben magyar rendezésű kontinensviadal 24-csapatos mezőnyében.

 

A találkozó elejét horvát mezőfölény jellemezte, majd a félidő közepére már komoly nyomás alá került a szlovákok kapuja. Az első gólt mégis Boženík szerezte, és a szünetre úgy mehettek le a pályáról a szlovákok, hogy vezetnek a horvátok ellen.

 

Nem tartott azonban sokáig az örömük. Az 56. percben Vlasič révén egyenlítettek a hazaiak, majd négy perccel később már a vezetést is átvették Petkovič fejesével.

 hirdetes_300x300  

 

A 67. percben Robert Mak egy felesleges szabálytalankodás után megszerezte második sárga lapját is a találkozón, így emberhátrányba kerültek a szlovákok.

 

Minden téren érezhető fölényüket gyorsan ki is használták a horvátok – a 74. percben Perišič találatával beállították a végeredményt és biztosították helyüket a jövő évi Eb-n.

 

Ezzel Szlovákia „elvesztette a kontrollt”, már nem saját kezében van az egyenes kijutás esélye. Miután Wales a várakozásoknak megfelelően legyőzték az azerieket, Pavel Hapal védencei csak akkor juthatnak tovább az E-csoportból, ha kedden megverik Azerbajdzsánt, és döntetlennel zárul a walesi-magyar mérkőzés.

 

Magyar szempontból kicsit más a helyzet, hiszen Rossiék játéka dönti el, hogy ott lehetnek a kontinensviadalon – ha a magyarok nyernek Cardiffban, kint vagyunk az Eb-n, ha döntetlent érnek el, a szlovákok juthatnak ki, ha pedig kikapunk, akkor a walesiek jutnak ki egyenesen, nekünk pedig marad a Nemzetek Ligája adta kiskapu – tehát további mérkőzéseken kell kiharcolni az Eb-részvételt.

 

Amennyiben Szlovákia nem szerez három pontot Azerbajdzsán ellen, úgy Gulácsiéknak is elég egy walesi döntetlen, de jó lenne nem a véletlenre bízni…

 

Az E-csoport állása:

1. Horvátország 8 5 2 1 17–7 +10 17  
2. MAGYARORSZÁG 7 4 3 8–9 –1  12
3. Wales 7 3 2 2 8–6 +2 11
4. Szlovákia 7 3 1 3 11–11 0 10
5. Azerbajdzsán 7 1 6 5–16 –11  1  

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.