Nyitókép: dac1904.sk

 

Dušan Lalatović, a DAC egyik frissen igazolt játékosa nem titkolja, hogy szívesen venne egy meghívót Marco Rossitól a magyar válogatottba. Az újvidéki játékos nagyapja Budapesten született, így valószínűleg a honosítás sem okozna problémát, ha nagyot villant Lalatović.

 

Ha valaki szeretne magának helyet biztosítani a magyar válogatottban, akkor a DAC egész jó választásnak tűnik még úgy is, hogy nem topligás klub, „csak” Fortuna Ligás, hisz élő példaként áll előttünk Kalmár Zsolt vagy Vida Máté, akik rá is szolgálnak Marco Rossi szövetségi kapitány bizalmára, ha megkapják.

 

Nyilván ez a tény is szerepet játszhatott Dušan Lalatović döntésében, hogy Dunaszerdahelyen folytassa pályafutását. Az újvidéki játékos a klubnak adott interjút.

 hirdetes_300x300  

 

Lalatović az újvidéki Vojvodinában kezdte pályafutását, ahol 8 évet töltött el.

 

„Az első professzionális szerződésemet a Radnički Niš együttesénél kötöttem. Hat hónap után az élvonalbeli Dinamo Vranje gárdájához kerültem kölcsönbe. Félévnyi ottlét után egy nagyobb lépésre szántam el magam és a bolgár Slavia Szófia futballistája lettem. Mivel ott nem kaptam játéklehetőséget, új klubot kellett keresnem. Felhívott a DAC és eljöttem egy próbajátékra, ami végül sikeres volt számomra.”

 

A játékos saját bevallása szerint jól érzi magát Dunaszerdahelyen.

 

„Nagyon boldog vagyok, amiért itt lehetek, hiszen rögtön az első naptól otthon érzem magam Dunaszerdahelyen. Kiválóak a csapattársak, minden rendben van, tehát eddig elégedett vagyok.”

 

Lalatović arról is beszélt, hogy anyai részről részben magyar származású, így ha lehetőség adódna rá, szívesen játszana a magyar nemzeti tizenegyben.

 

„A néhai nagyapán Budapesten született. Részben tehát szerb vagyok, anyai részről pedig részben magyar. Szívesen játszanék a magyar válogatottban is. Ismerek néhány magyar szót, de mindenképpen szeretném a lehető legjobban elsajátítani a nyelvet, bár tudom, hogy nem lesz egyszerű. Budapest a szívemhez legközelebb álló főváros”

 

állítja a Szerbiából érkező játékos, aki átigazolása előtt tisztában volt már a dunaszerdahelyi viszonyokkal, a nagyszerű szurkolótáborral, ami minden focista álma.

 

„Tisztában voltam vele, hogy a DAC évről évre növekszik. Azt is tudtam, hogy kétszer is megmutathatták magukat az Európa Ligában és hogy remek, tüzes szurkolói vannak, akik minden meccsen egyként éneklik a rigmusokat. Amikor a játékosok a DAC otthonában lépnek pályára, biztosan lüktet bennük az adrenalin. Ez egy nagyon jó érzés számunkra és mindent meg akarunk tenni azért, hogy örömet okozzunk nekik és bejussunk az Európa-ligába.”

 

hangsúlyozta a játékos, aki másfél évre szóló szerződést kötött a DAC-cal, de ha sikerül jó szezont futnia, akkor nem gondolkodna a hosszabbításon.

 

„Második hete vagyok a DAC-nál, remekül érzem magam. Miért is ne maradhatnék hosszabb ideig?”

 

Lalatović saját bevallása szerint a középső védő pozíciója mellett középpályásként is bevethető. Két méter magas, ballábas, ezen kívül szereti a gyors futballt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!