Nyitókép: hungaroring.hu

 

Miután a csütörtökön kiadott kormányrendelet szerint augusztus 15-ig nem lehet tömegrendezvényeket szervezni, így a fesztiválok mellett a Hungaroringre sem látogathatnak ki az érdeklődők.

 

A döntéssel nyilvánvalóvá vált, hogy az idei Magyar Nagydíjat nem rendezhetik meg a nézők részvételével, ezért a Hungaroring közleményt adott ki.

 

„A Hungaroring csapata a legvégsőkig kivárt, és jelenleg is folyamatosan egyeztet a nemzetközi jogtulajdonossal, ám mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy a 35. Formula–1 Magyar Nagydíjat minden erőfeszítésünk ellenére sem tudjuk nézők előtt megtartani.”

 

 hirdetes_300x300  

A közleményben leszögezik, hogy az egészség a legfontosabb, így elismerik, hogy a kormány döntése szükséges volt.

 

„Az utóbbi hetekben folyamatosan azt hangoztattuk, minden megoldásra nyitottak vagyunk, hogy a Formula–1-es világbajnoki sorozat mezőnyét az idén is vendégül láthassuk, tegnap viszont az is nyilvánvalóvá vált, hogy mindez csak zárt kapuk mögött lehetséges.

 

Úgy gondoljuk azonban, sokkal jobb megoldás, ha a magyar szurkolók az M4 képernyőjén keresztül, az 5G technológiát is felhasználva figyelemmel követhetik a Magyar Nagydíj eseményeit, mint ha egyáltalán nem lenne hazai verseny az idén.

 

Ehhez jön még az országimázshoz adott érték, hiszen a nemzetközi közvetítések révén több tízmillió ember láthatja a versenyünket világszerte. Tovább folytatjuk tehát a munkát a nemzetközi promóterrel, hogy megtaláljuk a lehető legjobb megoldást.”

 

Azok, akik már korábban váltottak jegyet a versenyre, átvihetik a 2021-es szezonban tartandó magyar futamra, vagy visszaválthatják.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!