Nyitókép: archív

 

A Ligás Klubok Uniója a Fortuna Liga csapatainak képviselőivel való egyeztetés után pénteken úgy döntött, hogy június 13-án ismét elrajtol a legmagasabban jegyzett szlovák labdarúgó-bajnokság.

 

Az LKÚ vezetése arról is döntött, hogy a rájátszásból csupán 5 fordulót játszanak majd le a csapatok, senki sem esik ki a jelenlegi csapatok közül.

 

A kormány és a szakértők konzíliumának döntése értelmében június 3-tól tervezik a versenyek engedélyezését, a Fortuna Liga csapatai ehhez kapnak további 10 napot a felkészülésre.

 hirdetes_300x300  

 

A címvédő Slovan 9 pontos előnnyel vág neki az utolsó 5 fordulónak a második Zsolna előtt, miközben a harmadik helyen szereplő DAC-nál addigra összhangot kellene találnia a június 1-től munkába álló Bernd Storcknak és a csapatnak.

 

A legtöbb klubnál készültek már a rajtra, mára már a DAC-nál is teljes a létszám. Május 20-tól a csoportos edzések is engedélyezettek, épp csak az öltözők használata tilos.

 

A bajnokik egyelőre szurkolók nélkül kerülnek megrendezésre, a játékosoknak el kell kerülniük a kézfogást, nem engedélyezett a csoportos ölelkezés sem a gólok után. Az újraindulás előtt a játékosoknak legalább egy koronavírus-teszten át kellene esniük.

 

A fortunaliga.sk oldalon megjelent információk szerint minden hátralévő mérkőzést hétvégén játszanak majd le, a bajnokság pedig július 11-én fejeződik be, ugyanakkor a Szlovák Labdarúgó-szövetséggel való tárgyalások alapján hagynak nyitott időpontokat a Slovnaft Cup hátralévő mérkőzéseinek lejátszására is.

 

forrás: fortunaliga.sk

 

sport.sk, Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: DAC Fortuna liga

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!