Hermina
  • HUF: 344.36
  • USD: 1.18
  • 21 °C
  • 30 °C
sport

Marco Rossi az őszi újrakezdésről: „Izgalmas kihívás lesz ez mindannyiunk számára”

Sűrű lesz az ősz!

Nyitókép: mlsz.hu

 

A férfi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya örül, hogy végre kiderült, mikor játszik legközelebb a válogatott, ugyanakkor az októberi és novemberi extra meccsek különleges kihívást is jelentenek.

 

Hirdetés(x)

Az UEFA végrehajtó bizottsága szerdán döntött arról, hogy a koronavírus-járvány miatt elhalasztott tavaszi Eb-pótselejtezőt október 8-án pótolják, vagyis a magyar válogatott ezen a napon lép pályára Szófiában a bolgárok ellen.

 

A magyar válogatott számára az újrakezdés azonban már szeptemberben lesz, mikor is a Nemzetek Ligájában kell helyt állniuk két fordulóban is. Ezt követően októberben és novemberben is dupla fordulókat rendeznek, utóbbi két hónap esetében a magyarok számára három-három találkozó kerül megrendezésre a rendelkezésre álló nyolc nap alatt oly módon, hogy mindkét esetben az Eb-pótselejtezővel indul a “futballhét”.

 

A magyar válogatott a Nemzetek Ligája másodosztályának megfelelő B divízióban az orosz, a török és a szerb csapattal szerepel azonos négyesben.

 

Marco Rossi szövetségi kapitány a döntést követően elmondta: örül, hogy a bizonytalanság hónapjai után végre kiderült, mikor lép pályára a csapat az Európa-bajnoki részvételért.

 

Nagyon örülök, hogy immár tudjuk, mikor játsszuk a következő tétmeccseinket. És annak is örülök, hogy tíz hónap szünet után nem az idei legfontosabb meccsünkkel, a Bulgária ellenivel kezdünk. Ugyanakkor a hosszú kihagyás ellenére azonnal tétmeccs következik szeptemberben, ami azt jelenti, hogy ha bármilyen új dolgot szeretnénk kipróbálni a bulgáriai meccsre készülvén, azt csakis élesben tudjuk megtenni. Izgalmas kihívás lesz ez mindannyiunk számára.

 

nyilatkozta Rossi az mlsz.hu-nak.

 

Ami a válogatott kerettagokat illeti, vannak, akik már hetek óta tétmérkőzéseket játszanak, mások viszont egyelőre nem rázódhattak vissza a bajnoki ritmusba, és akad olyan labdarúgó is, akinek még bizonytalan a jövője. Marco Rossi továbbra is csak azokra a játékosokra számít, akik megfelelő fizikális állapotban vannak és jó formában futballoznak klubjukban.

 

A keret összeállítása még a szokásosnál is nehezebb lesz idén ősszel, hiszen vannak játékosaink, akiknek jelenleg nincs csapatuk vagy nem kezdők rendszeresen a klubjainkban és még az is kérdés sok esetben, hogy az adott bajnokság mikor indul újra. Ebben a helyzetben kiemelten érvényes lesz azon válogatási elvem, hogy csak olyan játékosokat hívok meg, akik fizikálisan csúcsformában vannak, mert a nagyobb meccsszám miatt csak nagyon minimális időnk lesz a felkészülésre, illetve ami lesz, azt emiatt kizárólag taktikai felkészülésre kell felhasználnunk.

 

Rossi azt is elmondta, hogy emellett októberben és novemberben egész biztos, hogy a megszokottnál nagyobb játékoskerettel fognak dolgozni, hiszen mint fogalmazott, az egy időszakon belüli plusz egy mérkőzés extra megterhelést és sérülésveszélyt is jelent.

 

UEFA – Budapesten lesz az Európai Szuperkupa

 

Az UEFA végrehajtó bizottsága szerdán arról is döntött, hogy idén szeptemberben a Puskás Arénában rendezik meg az európai Szuperkupa-döntőt. Marco Rossi különösen örül annak, hogy a magyar futballszurkolók újabb rangos nemzetközi futballeseményen vehetnek részt anélkül, hogy külföldre kellene utazniuk.

 

A Szuperkupa-döntő budapesti megrendezése óriási dolog. Mióta én először Magyarországra érkeztem, rengeteget fejlődött az infrastruktúra, ami nélkül most például nem jöhetett volna létre a Szuperkupa-döntő megrendezése. Emellett a labdarúgó-sportdiplomácia is nagyon erős, hiszen a következő években a legkiemelkedőbb, legrangosabb futballrendezvények közül többet is vendégül lát majd Magyarország. Így pedig maximálisan megvalósul az MLSZ azon célkitűzése, hogy a magyar szurkolók minél nagyobb számban és minél rangosabb eseményeken vehessenek részt saját hazájukban.

 

Körkép.sk, mlsz.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket